Κατσικίσιο τυρί σε φέτες χωρίς λακτόζη

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Η προτίμηση στο κατσικίσιο γάλα και τυρί προέρχεται ήδη από παλιά, όπου όσοι ασχολούνταν με την κτηνοτροφία παρήγαγαν και κατανάλωναν κατσικίσια προϊόντα. Το κατσικίσιο τυρί βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις μας ακόμη και σήμερα, καθώς είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για τον οργανισμό, ενώ αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για όσους έχουν δυσανεξία στο αγελαδινό ή στο γάλα σόγιας. Αυτό συμβαίνει, γιατί το κατσικίσιο γάλα περιέχει μικρότερη περιεκτικότητα σε λακτόζη από το αγελαδινό.
Επίσης συγκριτικά με το αγελαδινό γάλα, περιέχει αρκετά μεγαλύτερο ποσοστό ινοσιτόλης, μιας ουσίας που εμπλέκεται στο μεταβολισμό των λιπαρών οξέων, γεγονός που το κάνει πιο εύπεπτο.
Τη γεύση του κατσικίσιου γάλακτος διαμορφώνουν τρία λιπιδικά οξέα, το καπρικό, το καπρυλικό και το καπροϊκό οξύ, ενώ το ολόλευκο χρώμα του οφείλεται στην έλλειψη καροτενοειδών χρωστικών.
Αυτό που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη είναι ότι το κατσικίσιο γάλα μετά το άρμεγμα δεν πρέπει να καταναλώνεται άβραστο και επίσης πρέπει να είναι παστεριωμένο. Γι’ αυτό, είναι πιο ασφαλή τα τυποποιημένα και ακόμη περισσότερο τα βιολογικά γάλατα.
Το τυρί αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι στη μεσογειακή διατροφή, καταλαμβάνοντας θέση ως ορεκτικό, ως συνοδευτικό με το κυρίως φαγητό, αλλά και ως σνακ. Το βιολογικό κατσικίσιο τυρί σε φέτες χωρίς λακτόζη και γλουτένη είναι μια πολύ νόστιμη επιλογή που μπορείτε να απολαύσετε σκέτο, με ψωμί, κράκερς, παξιμάδια, αλλά και ως υλικό για το αγαπημένο σας τοστ ή σάντουιτς.
Μπορείτε να το αναζητήσετε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα, καθώς και επιλεγμένα καταστήματα delicatessen και υγιεινής διατροφής.

Δείτε Περισσότερα Εδώ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

Scroll to Top