Το μεγαλύτερο άγχος που έχουν όσοι έρχονται στο γραφείο μου για αλλαγή της διατροφικής τους συμπεριφοράς είναι η επιλογή του βραδινού. «Πώς θα είναι το βραδινό μου; Δεν θέλω να τρώω πάλι γιαούρτια…!!»
Και όμως, το βραδινό δεν χρειάζεται να προκαλεί άγχος και το φόβο της «πείνας». Μπορεί να είναι απλό, γευστικό και υγιεινό.
Παρακάτω σας έχω κάποιες ιδέες τις οποίες είμαι σίγουρη ότι θα βρείτε δελεαστικές.
Σαλάτα αβοκάντο- κοτόπουλο
Εύκολη, δροσιστική και χορταστική!
Μια σαλάτα πλούσια σε φυτικές ίνες , πρωτεΐνη και καλά λιπαρά! Ό,τι πρέπει δηλαδή για βραδινό.
Αυτό που θα χρειαστείτε είναι:
- Mix πράσινων λαχανικών
- 1 ώριμο αβοκάντο
- Φρέσκο βασιλικό
- Λίγο αποξηραμένο βασιλικό
- Ντοματίνια
- Μπαλάκια φρέσκιας μοτσαρέλας
- Φιλέτο κοτόπουλο
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψετε όλα τα υλικά, να προσθέσετε ελαιόλαδο και λίγο βαλσάμικο και φυσικά φρεσκοτριμμένο πιπέρι .
Wrap σολομού με γουακαμόλε
Είναι γνωστό ότι ο συνδυασμός καπνιστού σολομού με αβοκάντο απογειώνουν γευστικά κάθε πιάτο.
Απλά τοποθετείτε με μαεστρία στην τορτίγια το γουακαμόλε και τον καπνιστό σολομό , προσθέτετε φρέσκα φύλλα από σπανάκι και απολαμβάνετε.
Όσον αφορά το γουακαμόλε είναι piece of cake! Σε ένα μπολ ανακατεύετε αβοκάντο, τεμαχισμένη ντομάτα, μπόλικο κρεμμύδι, πράσινη πιπεριά (καυτερή), κόλιανδρο, μπόλικο λεμόνι αλάτι και πιπέρι. Τόσο απλά!
Wrap με πέστο βασιλικού
Γρήγορο και δροσερό! Σε μια μέτρια τορτίγια, αλοίφετε μια λεπτή στρώση πέστο βασιλικού, προσθέτετε ντοματίνια και μπαλάκια φρέσκιας μοτσαρέλας και ολοκληρώνετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για extra γεύση βασιλικού μπορείτε να προσθέσετε φρέσκα φύλλα βασιλικού.
Homemade πίτσα (η ελαφριά εκδοχή)
Σαν βάση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τορτίγια και να προσθέσετε υλικά που εύκολα θα βρείτε στο ψυγείο.
Μια γευστική επιλογή είναι με πάστα ντομάτας, φρέσκια μοτσαρέλα, φύλλα βασιλικού και σκόρδο.
Όλο το άρωμα και η γεύση της Ιταλίας στο πιάτο σας!
Καλή απόλαυση!