Η καλύτερη δίαιτα του κόσμου

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Το βιβλίο της Δάφνης Γαλάνη αφηγείται το χρονικό μιας θεραπείας διατροφικής διαταραχής υπό την επίβλεψη του διατροφολόγου Ευάγγελου Ζουμπανέα.

Αν αναζητάς τη μία και μοναδική «Καλύτερη Δίαιτα του Κόσμου», σε αυτό το βιβλίο θα βρεις τη δική σου μοναδική δίαιτα στο μεγάλο ταξίδι προς τη συνολική υγεία και ευημερία.

Περιγραφή βιβλίου από την συγγραφέα

Έγραψα αυτό το βιβλίο πριν από τρία χρόνια. Όταν το ολοκλήρωσα αναρωτιόμουν αν η έκδοσή του θα βοηθούσε κατ’ αρχάς τους μελλοντικούς σπουδαστές της εκπαίδευσης Master Practitioner in Eating Disorders του Κέντρου Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών να κατανοήσουν τη φύση των διατροφικών διαταραχών. Κατά δεύτερον, αν θα προέτρεπε άτομα με διατροφικές διαταραχές να αναζητήσουν βοήθεια από τους ειδικούς ώστε να θεραπευτούν.

Ο σκοπός αυτός αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης. Οι αναστολές μου εξανεμίστηκαν όταν συνειδητοποίησα πως εδώ και καιρό έχω θεραπευτεί. Οι διατροφικές διαταραχές είναι πλέον παρελθόν. Ένα κομμάτι της ζωής μου που με καθόρισε, όμως δεν με προσδιορίζει στο παρόν και δεν θα ορίζει το μέλλον μου.

Επιτέλους έχω αποδεχτεί τον εαυτό μου. Τον σέβομαι, τον αποδέχομαι και τον αγαπώ. Φροντίζω και θρέφω σώμα και νου, ώστε να παραμένω υγιής.

Τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου ένιωθα ένας άτυχος και δυστυχισμένος άνθρωπος. Σήμερα αιθάνομαι τυχερή και ευτυχισμένη. Ίσως, αν δεν είχα απολέσει την υγεία μου, να μην κατάφερνα να εκτιμήσω όλα όσα αξίζουν στη ζωή.

Για τον μυθικό Οδυσσέα η αναζήτηση της Ιθάκης ήταν μονόδρομος. Έτσι και για σένα, η αναζήτηση της ευημερίας θα πρέπει είναι μονόδρομος.

Σου εύχομαι ολόψυχα καλή ανάγνωση και καλή τύχη στο ταξίδι σου!

i-kaliteri-diaita-tou-kosmou
Παραγγείλτε το βιβλίο από το www.dplus.gr επιλέγοντας την εικόνα

Σχόλιο του Ευάγγελου Ζουμπανέα

Όταν γνώρισα την Δάφνη για πρώτη φορά, αναρωτήθηκα. Πώς γινόταν ένα τόσο χαρισματικό πλάσμα, με όλα τα δώρα της ζωής, να υποφέρει τόσο πολύ;

Αν ένας επαγγελματίας υγείας, δεν γνωρίζει τι σημαίνει να έχεις μέσα στο κεφάλι σου διαρκώς, την καταραμένη «φωνή» της διατροφικής διαταραχής, δεν θα καταφέρει ποτέ να αντιληφθεί το πώς αυτή η «φωνή» σου παίρνει διαρκώς την μπουκιά από το στόμα προκειμένου να απολαύσεις όλες τις χαρές της ζωής.

Το βιβλίο «Η Καλύτερη Δίαιτα του Κόσμου», με βεβαιότητα μπορεί να είναι το πρώτο σταθερό βήμα προς τη θεραπεία των διατροφικών διαταραχών.

Δάφνη, εκ μέρους όλων των καθηγητών του ΚΕΑΔΔ, σε ευχαριστούμε για αυτή τη σπουδαία κατάθεση ψυχής και το δρόμο που φώτισες με το βιβλίο αυτό. Μας δίνειςς και εμάς ακόμα περισσότερη δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας.

Ευάγγελος Ζουμπανέας, Διευθυντής Κέντρου Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών

Ευαγγελία Μπακρατσά, ιδιωτικός υπάλληλος

Πραγματικά, ένα εξαιρετικό βιβλίο. Αν και δεν αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα με την ηρωίδα, αρχικά ένιωσα να αγχώνομαι στη σκέψη ότι πρέπει να μάθω να ζω με το πρόβλημα μου. Στη συνέχεια είδα ότι με προσπάθεια, υπομονή και επιμονή βρήκε λύση στο πρόβλημά της και αυτό μου δίνει κουράγιο να συνεχίσω τη δική μου προσπάθεια και να αισιοδοξώ ότι θα βρεθεί λύση και στο δικό μου πρόβλημα.

Διαβάσατε το βιβλίο; Μπορείτε να στείλετε και τα δικά σας σχόλια στο info@diatrofi.gr.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

αλκοόλ και εφηβεία

Αλκοόλ και εφηβεία 

Ο όρος αλκοόλ και εφηβεία προκαλεί όλο και μεταλύτερη ανησυχία τα τελευταία χρόνια μιας και η κατανάλωση οινοπνεύματος από νεαρά άτομα αυξάνεται

Scroll to Top