πτι μπερ μπσκότα

Γρήγορα σνακ για το δρόμο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα, που συχνά παρουσιάζονται κατά την προσπάθεια  μας να ακολουθήσουμε μια ισορροπημένη διατροφή, είναι η απουσία ενδιάμεσων γευμάτων.
Όταν, όμως, ξεπεράσουμε τις τέσσερις ώρες δίχως να καταναλώσουμε κάποιο σνακ ή γεύμα, τα επίπεδα της γλυκόζης του αίματος μειώνονται και δημιουργείται ένα αίσθημα πείνας. Όταν είμαστε έξω οι επιλογές και μάλιστα υψηλής διατροφικής αξίας είναι περιορισμένες, με αποτέλεσμα να καταφεύγουμε συχνά σε τρόφιμα με χαμηλή θρεπτική αξία, έχοντας ως στόχο απλά να ικανοποιήσουμε το αίσθημα πείνας και να συνεχίσουμε την ημέρα μας.
Ωστόσο, αν έχουμε μεριμνήσει από την προηγούμενη ημέρα ή πριν φύγουμε από το σπίτι να ετοιμάσουμε μερικά σνακ, τα λεγόμενα και ως snack on the go, θα εξασφαλίσουμε τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα μας για την εύρυθμη λειτουργία του. Επίσης, η γλυκόζη στο αίμα θα παραμείνει σε ασφαλή επίπεδα, κάτι που θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε τις υπερβολές στο επόμενο γεύμα μας.
Ο καλύτερος συνδυασμός για τον γενικό πληθυσμό είναι να συνδυάσουμε μια αμυλούχα τροφή με φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα. Ο συνδυασμός αυτός ονομάζεται δυάδα (2άδα)
Μερικές ιδέες για snack on the go σε δυάδα είναι οι εξής :

Αμυλούχα τροφή Φρέσκια τροφή
2 ΠΤΙ-ΜΠΕΡ κλασσικά 1 φρούτο εποχής ή 2 αποξηραμένα φρούτα χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα φρούτα μικρά.
2 κουταλιές της σούπας άψητοι ανάλατοι καρποί  (Μουσκεμένοι ακόμη καλύτερα)
1 κομμάτι σπιτική πίτα
1 μικρό σακουλάκι σπόρια ανάλατα
1 μικρό μπολάκι ποπ κορν σπιτικά
1 κομμάτι σπιτικό κέικ

*Οι μερίδες που προτείνονται είναι κατά προσέγγιση για τον γενικό πληθυσμό. Το βέλτιστο είναι να υπάρχει εξατομίκευση στις ενεργειακές ανάγκες του ατόμου.
Για τα παιδιά ή τους αθλητές μπορεί να προστεθεί μια ζωική τροφή, όπως κάποιο γαλακτοκομικό.
Τα κλασσικά μπισκότα Πτι-Μπερ αποτελούν ιδανική επιλογή για όσους θέλουν ένα ελαφρύ και ταυτόχρονα γευστικό σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έχοντας μόλις 32 θερμίδες ανά μπισκότο και 70% περιεκτικότητα σε δημητριακά, μπορούν εύκολα να αποτελέσουν κομμάτι μιας ισορροπημένης διατροφής. Επιπλέον, η λεπτή τους γεύση τα καθιστά ιδανικά για συνοδεύσουν όλα τα ροφήματα, αποδεικνύοντας ότι η απόλαυση και η υψηλή διατροφική αξία μπορούν να συνδυαστούν.

Δείτε όλες τις γευστικές προτάσεις του Diatrofi.gr

Σας άρεσε η συνταγή;

Δείτε όλες τις προτάσεις των μελών της Επιστημονικής Ομάδας διατροφή στην ενότητα Συνταγές

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

αυτισμός

Αυτισμός και συμπτώματα

Ο αυτισμός αποτελεί μια κατάσταση που σχετίζεται με την ανάπτυξη του εγκεφάλου και επηρεάζει κατά βάση τον τρόπο με τον οποίο ένα

Scroll to Top