Επιτρέπονται τα Ζυμαρικά στην Εγκυμοσύνη και τον Θυλασμό;

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού οι περισσότερες γυναίκες έχουν  την ψευδαίσθηση ότι τα ζυμαρικά παχαίνουν ή ότι αυξάνουν υπερβολικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα  με την  ανησυχία ότι θα προκληθεί  διαβήτης κύησης.
Η  πραγματικότητα είναι ότι τα ζυμαρικά αποτελούν μια  εξαιρετική πηγή ενέργειας  για την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό.  Είναι   μια τροφή μου δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το  υπόλοιπο ‘’διατροφικό βασίλειο καθότι  πλούσιο σε   σύνθετους υδατάνθρακες ( αργή απορρόφηση  από τον οργανισμό), φυτικές ίνες, μικροθορεπτικά στοιχεία απαραίτητα για την λειτουργία του μεταβολισμού , φτωχό σε λιπαρά και χοληστερίνη αλλά και σε νάτριο. Συγκεκριμένα αποτελεί μια άριστη επιλογή  κυρίως όταν συνδυαστεί με την απαραίτητη ποσότητα πρωτεΐνης δηλαδή  κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, τυρί, αυγό σε συνδυασμό με   μια σαλάτα εποχής.
  Tips, πώς να τα φάμε χωρίς να παχύνουμε!

  • Αποφύγετε την κατανάλωση ζυμαρικών μεσημέρι και βράδυ.
  • Επιλέξτε μικρές μερίδες και συνδυάστε τα με μια μερίδα πρωτεΐνης και σαλάτα και να επιτύχετε γρήγορο αίσθημα κορεσμού.
  • Επιλέξτε ζυμαρικά από αγνές πρώτες ύλες χωρίς συντηρητικά και χρωστικές.
  • Προτιμήστε τα ζυμαρικά ολικής ή από κριθάρι ή με λαχανικά αποτελούν μια πιο υγιεινή επιλογή πλούσια σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, και θρεπτικά στοιχεία.
  • Σε περίπτωση που είστε λάτρης των ζυμαρικών και συνηθίζετε να τρωτέ πάνω από ένα πιάτο δοκιμάστε να φάτε πρώτα την σαλάτα.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

Scroll to Top