Διατροφική Νοημοσύνη: 6η ανανεωμένη έκδοση με οδηγό διατροφής

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Οι περισσότεροι  άνθρωποι σε κάποια φάση της ζωής τους έχουν ακολουθήσει κάποια δίαιτα.

Άλλοτε για περισσότερο και άλλοτε για λιγότερο χρόνο, κάποιες φορές με επιτυχία και κάποιες φορές όχι. Και αυτό επειδή η βουλιμία υψώθηκε στο δρόμο τους σαν τον μεγαλύτερο και ισχυρότερο εχθρό.

Είναι αυτή η ακατανίκητη επιθυμία για φαγητό που λίγες μέρες ή βδομάδες μετά την έναρξη της δίαιτας φωλιάζει σαν Δούρειος Ίππος μέσα στο μυαλό. Την πιο ανύποπτη στιγμή ξεπηδάει λαίμαργα. Γκρεμίζει κάθε προσπάθεια και λυγίζει κάθε ισχυρή θέληση.

Αφιερωμένο σε όσους απέτυχαν

Το βιβλίο αυτό είναι αφιερωμένο σε όσους απέτυχαν να ολοκληρώσουν έστω και μια φορά τη δίαιτά τους. Είναι επίσης αφιερωμένο σε όσους πέτυχαν να φθάσουν στο ιδανικό βάρος μέσα από τη δίαιτα αλλά ποτέ δεν κατάφεραν να το κρατήσουν.

Απευθύνεται σε όλους όσους θα επιθυμούσαν να μάθουν τις τεχνικές εκείνες που θα τους βοηθήσουν να κρατήσουν τη δίαιτά τους και να φθάσουν στο αποτέλεσμα που επιθυμούν.

Ο συγγραφέας Ευάγγελος Ζουμπανέας λειτουργεί σαν ένας υπομονετικός σύντροφος. Ένας σύντροφος που γνωρίζει πολύ καλά τις θυσίες και τις δυσκολίες των ανθρώπων που κάνουν δίαιτα.

Μέσα από την εμπειρία του ξεδιπλώνει όλες εκείνες τις απαραίτητες γνώσεις και τεχνικές που αξιοποίησαν όσοι πέτυχαν τελικά να χάσουν τα περιττά τους κιλά, όπως επίσης και με ποιο τρόπο κατάφεραν να τα διατηρήσουν.

Ένας σύμμαχος σε δίαιτα

Το βιβλίο αυτό επιθυμεί τελικά  να λειτουργήσει σαν σύμμαχος μεταξύ κάθε ανθρώπου που είναι σε δίαιτα και τον διαιτολόγο του που συνοδοιπόρος μαζί του.

Θα τον οδηγήσει να απαλλαγεί από το περιττό βάρος υιοθετώντας μαζί όλες τις απαραίτητες δεξιότητες που θα τον βοηθήσουν να παραμείνει για πάντα όπως επιθυμεί.

Το βιβλίο διαπραγματεύεται κυρίως τη θεραπεία Διατροφικών Διαταραχών όπως η νευρική βουλιμία, η ψυχαναγκαστική πολυφαγία και η υπερφαγία. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η διατροφική πολιτική στη θεραπεία της νευρικής ανορεξίας απέχει σημαντικά από τους βασικούς κανόνες που αναλύονται.

Πραγματικό περιστατικό

Με αφορμή ένα πραγματικό περιστατικό ο συγγραφέας πραγματεύεται μια διατροφική πολιτική. Μέσα από την προσωπική εμπειρία και πρακτική εφαρμογή πετυχαίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα στην άμεση διακοπή των υπερφαγικών επεισοδίων ασθενών.

Η βουλιμία εμφανίζεται σαν ένα αδηφάγο θηρίο. Καταλαμβάνει τον νου και εισβάλει στις ζωές των ανθρώπων. Προκαλεί μια διαρκή σύγχυση και ένα σχεδόν πλήρη αποσυντονισμό στη σχέση με το φαγητό. 

Το βιβλίο αυτό δεν πραγματεύεται κάποια νέα μέθοδο αδυνατίσματος. Παρέχει οδηγίες, γνώσεις, συμβουλές και τεχνικές για να κερδηθεί πρώτα η μάχη με τη βουλιμία και έπειτα να επέλθει το πολυπόθητο αδυνάτισμα.

Η βουλιμία στο βιβλίο αυτό χρησιμοποιείται σαν ένας γενικός όρος. Είτε αν εκφράζεται με απλή υπερφαγία, είτε αν εκδηλώνεται με ταυτόχρονη εκδήλωση εμετών, είτε αν συνδέεται με ανεξέλεγκτη ψυχαναγκαστική πολυφαγία οι οποίες συχνά χρήζουν διαφορετικής ψυχοθεραπευτικής αντιμετώπισης.

Παρ’όλα αυτά, ή διατροφική αντιμετώπιση  των διαταραχών της όρεξης περιλαμβάνει μια κοινή διατροφική πολιτική όπως περιγράφεται μέσα στο βιβλίο.

Ευάγγελος Ζουμπανέας

Ο συγγραφέας είναι ένας από τους πιο έμπειρους διαιτολόγους στην Ελλάδα. Απευθυνόμενος σε όσους είναι σε δίαιτα, υποδεικνύει και κατονομάζει όλα τα στραβά μονοπάτια και τα συχνά λάθη.

Λάθη που οδηγούν σε κρίσεις βουλιμίας και αποσυντονίζουν την προσπάθειά τους. Ο στόχος είναι να λειτουργήσουν αυτή τη φορά διαφορετικά μπαίνοντας για τελευταία φορά σε αυτόν τον κόπο.

Η θεωρία του Δείκτη Διατροφικής Νοημοσύνης έρχεται ως γνώση που θα χρειασθεί ο κάθε άνθρωπος που έχει διαταραγμένη σχέση με το φαγητό. Θα αποκτήσει ξανά τη χαμένη ικανότητα να μπορεί να πει «φτάνει». Θα βρει τη δύναμη να παραμείνει σταθερός και πιστός στη  δίαιτα μέχρι το τέλος. Μέχρι το τέλος και για τελευταία φορά.

Είναι ΄΄ενας χρήσιμος οδηγός τόσο για θεραπευόμενους όσο και για θεραπευτές των διατροφικών διαταραχών και της παχυσαρκίας.  Διαβάστε απόσπασμα του βιβλίου ΕΔΩ 

Η Διατροφική Νοϋμοσύνη είναι ένας οδηγός για να καταπολεμήσει ο καθένας την πολυφαγία. Να αντεπεξέλθει στη δίαιτα, με οδηγίες και προτάσεις ώστε να αποφύγει τα βουλιμικά επεισόδια. Να παραμείνει εν τέλει πιστός στο πρόγραμμα διατροφής του.

Το βιβλίο είναι βασισμένο σε πραγματικές εμπειρίες και αληθινά περιστατικά. Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας ξεδιπλώνει με άμεσο και κατανοητό τρόπο όλες τις γνώσεις  που πρέπει να έχει κάθε άνθρωπος πριν και κατά τη διάρκεια της δίαιτας.

Η 6η ανανεωμένη έκδοση κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. Διαβάστε απόσπασμα του βιβλίου ΕΔΩ.

Βρείτε το σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στο ηλεκτρονικό κατάστημα Drplus.gr.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

αλκοόλ και εφηβεία

Αλκοόλ και εφηβεία 

Ο όρος αλκοόλ και εφηβεία προκαλεί όλο και μεταλύτερη ανησυχία τα τελευταία χρόνια μιας και η κατανάλωση οινοπνεύματος από νεαρά άτομα αυξάνεται

Scroll to Top