Μια παραδοσιακή συνταγή, που μπορεί να αποτελέσει μια άριστη επιλογή τόσο για πρωινό όσο και για ελαφρύ γεύμα.
Αντί λοιπόν να καταφύγετε στην εύκολη λύση του τυροπιτάδικου, ένα κομμάτι πίτα μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή λύση για πρωινό για εσάς και τα παιδιά σας.
Υλικά για την γέμιση για 16 μερίδες
- 2 κιλά σέσκουλα καθαρισμένα, πλυμένα και ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι μάραθο, άνηθο, δυόσμο (ένα κουταλάκι τριμμένο ή τρία κλωναράκια), μαϊντανό
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά του γλυκού μαντζουράνα
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού σκληρό ρύζι
Τρόπος παρασκευής για την γέμιση 15 λεπτά στο φούρνο
Σοτάρουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και λίγο πριν βράσουν τα χόρτα προσθέτουμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού σκληρό ρύζι , αλάτι και πιπέρι. Παίρνει δύο βράσεις μαζί με τα χόρτα και αφού έχουμε έτοιμο το φύλλο το ανοίγουμε λαδωμένο στο ταψί . Στρώνουμε το μίγμα πάνω στο φύλο, προσθέτουμε και το πάνω φύλλο. Στη συνέχει ψήνουμε για
Υλικά για το φύλλο
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 ποτήρι του κρασιού λάδι
- 1 ποτήρι νερό που το προσθέτουμε λίγο λίγο προσέχοντας η ζύμη να είναι πάντα σκληρή
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά
Τρόπος παρασκευής για το φύλλο
Αλευρώνουμε τον πάγκο και ανοίγουμε τη μισή ζύμη για το κάτω φύλλο και την άλλη μισή για το πάνω.
Καλή απόλαυση!