μπισκότα με βρώμη και ταχίνι

Μπισκότα με βρώμη και ταχίνι

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Συνταγή για μπισκότα με βρώμη και ταχίνι που θα αγαπήσουν ενήλικες και παιδιά και ειδικά όσοι δεν θέλουν να αποχωριστούν τις γλυκές γεύσεις σε καιρό νηστείας.

Υλικά που θα χρειαστείτε

  • 100 γραμμάρια ταχίνι
  • 120 γραμμάρια μελάσα
  • 120 γραμμάρια αλεσμένη βρώμη
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 5 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας σας

Πώς να φτιάξετε τα μπισκότα με βρώμη

Αναμειγνύουμε για λίγα λεπτά όλα τα υλικά της συνταγής σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα έως ότου να γίνουνα μια ομοιόμορφη μάζα.

Στο ενδιάμεσο, ανοίγουμε τον φούρνο να προθερμανθεί στον αέρα με την θερμοκρασία ρυθμισμένη στους 180 βαθμούς.

Στην συνέχεια παίρνουμε το μείγμα που έχει δημιουργηθεί και το διαμορφώνουμε σε σχήμα μπαστουνιού χρησιμοποιώντας μια διαφανή μεμβράνη σαν βάση. Μόλις ετοιμάσουμε το σχήμα μπαστουνιού, τυλίγουμε με την μεβράνη και το τοποθετούμε στον καταψύκτη.

Μετά από 10 λεπτά και αφού έχει προθερμανθεί ο φούρνος, βγάζουμε το μείγμα μας και το κόβουμε σε 8 έως 12 φέτες. Εφαρμόζουμε πίεση στην κάθε φέτα για να απλώσει το μείγμα και να πάρει το σχήμα μπισκότου. Αφού δώσουμε σχήμα σε όλα τα μπισκότα με βρώμη τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς όχι περισσότερο από 12 λεπτά και μέχρι να πάρουν ροδαλό χρώμα στις άκρες τους. Μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο περιμένετε λίγα λεπτά για να κρυώσουν ώστε να μην θρυμματιστούν.

Καλή απόλαυση!

Ένας executive Chef έρχεται στο σπίτι σας

healthy cooking @home
Ένας executive Chef έρχεται να σας μαγειρέψει στο σπίτι σας δωρεάν!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

χαλβάς

Χαλβάς ο θρεπτικός

Ο χαλβάς είναι ένα γλύκισμα πολλών αιώνων που συναντάται για πρώτη φορά στο μεσαίωνα και με το πέρασμα των χρόνων ταξίδεψε σε

χαλούμι

Χαλούμι το Κυπριακό

Το χαλούμι αποτελεί το παραδοσιακό τυρί της μεγαλονήσου. Χρησιμοποιείται σαν τρίμμα στα μακαρόνια, συνοδεύει σαλάτες, σκέτο μέσα σε κυπριακή πίτα, ψήνεται στα

Scroll to Top