Το βιβλίο ” Άθως και Οίνος” είναι ένα πραγματικό αριστούργημα γνώσης και ιστορίας.
Το βιβλίο της δημοσιογράφος οίνου Ελένης Κεφαλοπούλου παρουσιάζει την υπερχιλιόχρονη αμπελoοινική ιστορία του Αγίου Όρους.
Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια έρευνας, συνεντεύξεων και φωτογραφήσεων, για να ολοκληρωθεί αυτή η έκδοση μας αναφέρει η Ελένη Κεφαλοπούλου. Πρόκειται για την πρώτη και μοναδική καταγραφή της ιστορίας του Οίνου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, στη χερσόνησο του Αγίου Όρους.
Η ιστορία του πολύτιμου αυτού αγαθού παράλληλα με την ιστορία του Αγίου Όρους, συνθέτουν ένα γοητευτικό ανάγνωσμα.
Ταυτόχρονα οι φωτογραφίες του σκηνοθέτη Άρη Φωτιάδη, μας μεταφέρουν σε όλες τις μονές, τους αμπελώνες, τις σκήτες, τα κελλιά και μας αποκαλύπτουν τα μυστικά της άγιας οινοποίησης μέχρι και σήμερα.
Είναι ένα βιβλίο για τους λάτρεις του Αγίου Όρους, του οίνου και της ιστορίας.
Την οινολόγο Ελένη Κεφαλοπούλου αξίζει να τη γνωρίσεις από κοντά στο Wine Bar που έχει στο κέντρο της Αθήνας στο γουστόζικο “Wine with Eleni” σε ένα «κρυφό» παρκάκι πίσω από το μουσείο της Ακρόπολης όπου μπορείτε να βρείτε διαθέσιμο εκτός του βιβλίου και μια μεγάλη ποικιλία επιλεγμένων κρασιών που σαφώς αναφέρονται και στην εν λόγο έκδοση.
Διαβάστε και το σχετικό αφιέρωμα της Lifo ΕΔΩ
Επισκεφθείτε τη σελίδα στο Facebook www.facebook.com/WinewithEleni/
Πηγή: www.lifo.gr
Χαλβάς ο θρεπτικός
Ο χαλβάς είναι ένα γλύκισμα πολλών αιώνων που συναντάται για πρώτη φορά στο μεσαίωνα και με το πέρασμα των χρόνων ταξίδεψε σε