Απονομή του βραβείου ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

23/05/2017

Δελτίο Τύπου

Το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 στο θέατρο Φαργκάνη Art πραγματοποιήθηκε η απονομή του βραβείου ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ στη Μαίρη Σοΐδου. Η δροσερή παρουσία της χορωδίας του Αλεξάνδρειου Ωδείου Θεσσαλονίκης με σχετικό ποιητικό αφιέρωμα και τα χορευτικά αφιερώματα  της βραδιάς κέρδισαν τις εντυπώσεις. Παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν μία αγαπημένη μαθήτρια της Μαίρης Σοϊδου, η ΝΑΤΑΛΙ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, Δ/ντρια Σχολής Χορού, Χοροδιδάσκαλος. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ομιλία της Ρούλας Παπαδάτου Καφαντάρη, μία από τις πρώτες και ιδιαίτερα ταλαντούχες μαθήτριες που περάσανε από το Παιδικό Θέατρο της ΜΑΙΡΗΣ ΣΟΪΔΟΥ.
Ακολούθως, έγινε η βράβευση από τους κους ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΝΑΡΑΚΗ & ΓΙΩΡΓΟ ΡΟΝΤΙΔΗ με αποδέκτη, εκπρόσωπο της βραβευόμενης, που δεσμεύθηκε για συμπερίληψη  του γλυπτού / βραβείου στο αρχείο του ΚΘΒΕ.
Κεντρικός Ομιλητής της βραδιάς ήταν ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, στενός συνεργάτης και τακτικός δημοσιογραφικός ανταποκριτής του Παιδικού Θεάτρου της Μαίρης Σοΐδου.
Μεταξύ των επίτιμων προσκεκλημένων παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τις Δ/νσεις Π/θμιας Εκπ/σης Ανατ. Θεσ/νίκης και Π/θμιας Εκπ/σης Χανίων καθώς και Δ/θμιας Εκπ/σης Πιερίας. Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους η Ρούλα Παπαδάτου Καφαντάρη (βραβευόμενη 2007), η Judith Neil  (βραβευόμενη το 2010), ο Ντίνος Φανάρας  (βραβευόμενος 2012)  και ο Gesch Michof (βραβευόμενος 2014).
Η βραδιά ήταν ιδιαίτερα συγκινητική με αποκορύφωμα το μήνυμα της διάσημης τραγουδίστριας Τάνιας Τσανακλίδου:
«Η Μαίρη Σοΐδου για εμένα υπήρξε η 2η μου μητέρα. Πέρασα ένα διάστημα μίας ευαίσθητης ηλικίας, της προεφηβικής και του τέλους της παιδικής κοντά της. Και όταν λέω κοντά της εννοώ μαζί της, στο σπίτι της. Έμενα κάποια χρόνια μαζί της. Διαμόρφωσε το γούστο μου και την αισθητική μου, άνοιξε τους πνευματικούς μου ορίζοντες και τους έστρεψε στην πλευρά της τέχνης, και με κατηύθυνε στην καλλιτεχνική έκφραση. Για εμένα το θέατρο της Μαίρης Σοΐδου ήτανε το παιδικό μου παιχνίδι και ταυτόχρονα ο καλύτερος προθάλαμος για την πνευματική μου εξέλιξη. Επίσης, επηρέασε και τη στάση μου σαν γυναίκα. Η Μαίρη ήταν ένας ελεύθερος άνθρωπος, συζούσε με τον Μεταλλινό δεν είχαν καν παντρευτεί, είχε εξαιρετικά έντονη και γοητευτική προσωπικότητα και θα πρέπει να ήταν από τα πιο ανεξάρτητα και ελεύθερα άτομα που έχω γνωρίσει. Και αυτό για τη δική της εποχή ήταν ένας άθλος.Θα της είμαι για πάντα ευγνώμων….»

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

αυτισμός

Αυτισμός και συμπτώματα

Ο αυτισμός αποτελεί μια κατάσταση που σχετίζεται με την ανάπτυξη του εγκεφάλου και επηρεάζει κατά βάση τον τρόπο με τον οποίο ένα

Scroll to Top