ΑΠΛΟ ΣΝΑΚ, Ή ΜΗΠΩΣ ΓΕΥΜΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΙΣΗ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Όλοι έχουμε συνοδέψει και φανταστεί το γιαούρτι με  χίλιους δύο συνδυασμούς . Είναι ένα τρόφιμο  που θα το βρεις με το που ανοίξεις την πόρτα του ψυγείου σου, δεν χρειάζεται χρόνο για προετοιμασία και είναι χορταστικό. Περιέχει μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και είναι ιδανική επιλογή για αυτούς που έχουν κουραστεί να καταναλώνουν smoothies με γάλα μετά την προπόνηση αλλά και για αυτούς που θέλουν να καταναλώσουν κάτι γρήγορο, νόστιμό αλλά και θρεπτικό.
Από την άλλη, το ρόδι είναι ένας μικρός θησαυρός αφού θεωρείται από τα τρόφιμα με  τα περισσότερα αντιοξειδωτικά. Το κυριότερο όμως είναι ότι είναι φρούτο εποχής. Αυτό σημάνει ότι αύτη την εποχή μπορούμε να το βρούμε εύκολα ολόφρεσκα ρόδια. Το πόσο ευεργετικό είναι για την υγείας μας είναι αναμφισβήτητο , οπότε δεν θα σταθώ σε αυτό. Αυτό όμως που ίσως πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι σύμφωνα με τελευταίες μελέτες,  το ρόδι βοηθάει στην μυϊκή αποκατάσταση και αυξάνει την μυϊκή δύναμη αλλά και την αιματική ροή. Έτσι, είναι βοηθητικό για bodybulilders, αθλητές αντοχής, αθλητές crosfitt και άτομα μετά από προπόνηση σε γυμναστήριο.
Πληθώρα αντιοξειδωτικών φέρει και η μαύρη κορινθιακή σταφίδα. Μπορεί κανείς να την βρει όλο το χρόνο σε πολύ προσιτές τιμές.  Αυτή έχει χαμηλό γλυκεμικό δείκτη, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και τελευταία έχει συνδεθεί μέσο ερευνών οι οποίες έχουν λάβει στην Ελλάδα με την βελτίωση και πρόληψη παθήσεων όπως υπέρταση, διαβήτης, χοληστερίνη και καρκίνο.
Έτσι η συγκεκριμένη συνταγή περιέχει γιαούρτι που είναι η πρωτεΐνη, ρόδι και σταφίδες που είναι το φρέσκο και βρώμη ή δημητριακά που είναι το άμυλο.
ΥΓ: μπορεί να συνοδευτεί με κανέλα!
!!! Για όσους γυμνάζονται χρειάζεται να τονιστεί ότι  από την διατροφή είναι λάθος να αποκλείονται οι υδατάνθρακές γιατί όχι μόνο είναι απαραίτητοι για την ορθή λειτουργία του οργανισμού, όχι μόνο βοηθούν στην απόδοση του αθλητή αλλά και συντελούν στην  απορρόφηση της πρωτεΐνης και την μυϊκή αποκατάσταση

Δείτε όλες τις γευστικές προτάσεις του Diatrofi.gr

Σας άρεσε η συνταγή;

Δείτε όλες τις προτάσεις των μελών της Επιστημονικής Ομάδας διατροφή στην ενότητα Συνταγές

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

αυτισμός

Αυτισμός και συμπτώματα

Ο αυτισμός αποτελεί μια κατάσταση που σχετίζεται με την ανάπτυξη του εγκεφάλου και επηρεάζει κατά βάση τον τρόπο με τον οποίο ένα

Scroll to Top