PUMPKIN MAFFINS
Υλικά :
2 φλ αλεύρι ολικής άλεσης
1 + 1 /2 κγλ σόδα μαγειρική
1/2κγλ κουρκουμα
1/2κγλ Κύμινο
1/2κγλ Μοσχοκάρυδο
1κγλ αλάτι
1φλ κολοκύθα στο μουλτι
1/4φλ γάλα αμυγδάλου(ή άλλο φυτικό)
1/4φλ ελαιόλαδο
2 αβγά
150γρ κεφαλοτυρι τριμμένο
Κομματάκια γραβιέρας
Εκτέλεση :
- Προθερμαινω τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
- Σε ένα μπολ ανακατεω τη σόδα, το αλευρι, το αλάτι και τα μυρωδικά.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύω τα αβγά, την κολοκύθα, το φυτικό γάλα, το ελαιόλαδο και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθουν.
- Στο μπολ με τα στερεά υλικά προσθέτω τα υγρά και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθουν. Προσθέτω στο τέλος 100 γρ κεφαλοτυρι τριμμένο. (ή ζύμη θα είναι σχετικά σφιχτή).
- Στις 12 θήκες μούραζω το μίγμα αφου έχω τοποθετήσει χάρτινες θηκουλες και πασοαλιζω με το υπόλοιπο κεφαλοτυρι. Βυθιζω Κομματάκια γραβιέρας σε όλα τα μαφινς (μπορείτε και Κομματάκια γαλοπούλας μαζί).
- Ψήνω για περίπου 20 λεπτά. Το ελέγχω βυθιζοντας οδοντογλυφιδα. Εάν είναι στεγνή είναι έτοιμα. Σερβίρονται ζεστά η σε θερμοκρασία δωματίου. (διατηρούνται στο ψυγείο περίπου 4 ημέρες σε σακουλακι με ζιπ).
- Μπορείτε με ακριβώς την ίδια συνταγή να φτιάξετε και γλυκά μαφινς αντικαθιστωντας τα τυριά με μαύρη σοκολάτα γιατί τα κεκακια είναι γλυκά σε γεύση.
Bon appetite!