Αμέτρητα άρθρα έχουν γραφεί σχετικά με τη Σαρακοστιανή νηστεία. Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε τι πρέπει να προσέχουμε προκειμένου να διατηρήσουμε σταθερό το σωματικό μας βάρος αλλά και την καλή οργανική μας υγεία σε αυτή την περίοδο. Είναι επίσης κατανοητό οτι πολλοί απο εμάς αποφεύγουν αυτή την περίοδο γιατί οπως λένε η μονοτονία της Σαρακοστιανής νηστείας τους κουράζει και επηρεάζεται τόσο η σωματική όσο και η ψυχική τους υγεία.
Ετσι και εγώ, ένα απόγευμα και όντας σε περίοδο νηστείας άφησα την φαντασία μου να δουλέψει και ονειρευτικά “νηστίσιμο ρυζόγαλο”. Η γευση του δε διέφερε κατα πολύ απο τη γνώριμη συνταγή του παραδοσιακού με γάλα ρυζόγαλου, ενώ η θρεπτική του σύσταση έδωσε ένα άριστο αποτέλεσμα στον οργανισμό μου.
Υλικά για 4 μερίδες
Έτσι για 4 κουπάκια των 220-240 γραμ χρειάστηκα τα παρακάτω υλικά:
- 4 φλιτζάνια (των 250 ml) ρόφημα σόγιας με ουδέτερη γεύση (προτιμήστε αυτά που υπάρχουν στο ψυγείο των souper και είναι εμπλουτισμένα με ασβέστιο)
- 1 φλιτζάνα (250 ml) νερό
- 110 γραμ ζάχαρη
- 85 γραμ ρυζί γλασέ ωμό
- 2 κουτ. της σούπας κορν φάλουερ
- 1 φακελάκι βανίλια με άρωμα λεμόνι
- κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Πλένετε το ρύζι και το βραζετε με το νερό για 10 λεπτά ανακατευοντας συνέχεια. Ρίχνετε τις 3½ κούπες ροφήματος σόγιας στο ρύζι και αφήνετε να σιγοβράσει για 12-13 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Στη συνέχεια ρίχνετε τη ζάχαρη. Διαλύετε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο ρόφημα (½ φλιτζάνα) και το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Βράζετε το ρυζόγαλο για ακόμη 10-13 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια γιατί πήζει και ισως να σας αφρίσει.Εδώ θέλουμε χαμηλή φωτιά και συνεχόμενο ανακάτεμα. Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε το φακελάκι της βανίλιας και ανακατεύετε ξανά για λίγο ακόμα. Σερβίρετε σε μπολ και πασπαλίζετε με κανέλα.
H διαθρεπτική του αξία ανα μερίδα (200 γραμ έτοιμου) ανέρχεται στις 210 θερμίδες
Ελπίζω η συνταγή να σας αρέσει .Καλή όρεξη και καλή συνέχεια στη Σαρακοστή σας.



