1000 και 1 γευστικές 3άδες στη κουζίνα του Πέπερι

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Η επιθυμία να φάει κάποιος σωστά σε ένα εστιατόριο πολλές φορές είναι ένα μεγάλο δίλημμα. Ψάχνοντας συχνά στον κατάλογο του μενού κάθε εστιατορίου αναρωτιέσαι πολύ συχνά τι απ’ όλα αυτά θα μπορούσε να συνδυάζει κατάλληλη θρέψη, εξαιρετική γεύση και ταυτόχρονα ένα συνδυασμό που να ταιριάζει με την δίαιτα σου. Μέσα από την στήλη «Αξίζει η παράκαμψη» οι ντέντεκτίβ του site diatrofi.gr θα προσπαθήσουν να ανακαλύπτουν διαρκώς τα πιο κατάλληλα γεύματα και συνδυασμούς στα εστιατόρια που επισκέπτονται.
Σύντομα ένας ειδικός χάρτης που θα απλώνεται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο ολόκληρο θα σηματοδοτεί τις δικές μας επιλογές, δηλαδή των διαιτολόγων και των συνεργατών της επιστημονικής ομάδας Διατροφή.
Εναρκτήριο γευστικό λάκτισμα με το μεζεδοπωλείο Πέπερι όπου και με την προσωπική μου συμβουλευτική, επιλέξαμε γεια σας τα πιο κατάλληλα γευστικά πιάτα ώστε να αισθανθείτε πως πραγματικά μπορείτε να απολαύσετε εξαιρετικό φαγητό και φυσικά στον κατάλληλο συνδυασμό.
Και επειδή μία γεύση δεν αποτυπώνεται παρά ελάχιστα σε μία εικόνα, εμείς προχωρήσαμε λίγο παραπάνω προσθέτοντας και την δική μας εμπειρία αξιοποιώντας καλλιτεχνικά τη φράση «1000 γεύσεις σε μία εικόνα». Το επίπονο αυτό έργο ανέλαβε η αποκλειστική συνεργάτιδά του site η χαρισματική φωτογράφος Δέσποινα Ζητάκη.
Ανακαλύπτοντας τις γευστικές 3άδες του μεζεδοπωλείου Πέπερι
Το μεζεδοπωλείο Πέπερι είναι πραγματικά ένα από τα ιδιαίτερα μικρά εστιατόρια, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια έχει αποδείξει ότι παρόλη την οικονομική κρίση δεν έχει υπάρξει ούτε μία μέρα που να μην αλλάξει 3 και 4 φορές τα κουβέρ από κάθε τραπέζι. Δύο χαρισματικοί νέοι άνθρωποι ο Αλέξανδρος και Ειρήνη με πολύ αγάπη και ιδιαίτερη φιλοξενία, καταφέρνουν να κερδίζουν καθημερινά όλο και περισσότερους φίλους σε ένα περιβάλλον πολύ άνετο με άκρως φιλικό κλίμα το Πέπερι έχει γίνει για την περιοχή το σημείο συνάντησης όλων των ηλικιών. Ζεστά χρώματα, κουρελούδες, γουστόζικα επιπλάκια και πολλές προσωπικές πινελιές όπως τον πίνακα που θα συναντήσετε στον μέσα χώρο, εμπνευσμένο από το εξώφυλλο του δίσκου : ”Οδός Ονείρων” του Μάνου Χατζηδάκι, που ζωγράφισε με τα χεράκια του ο ίδιος ο Αλέξανδρος.

υγιεινό εστιατόριοΤο φαγητό είναι πάντα εξαιρετικό με καθημερινές εναλλαγές στα πιάτα ημέρας λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη την εποχή όσον αφορά τη διαθεσιμότητα των πρώτων υλών. Το μενού περιλαμβάνει πολλά πιάτα τα οποία είναι είτε ολοκληρωμένες 3αδες, είτε σε συνδυασμούς μεταξύ τους, μπορούν να δώσουν μικρά πλήρη γευστικά και χορταστικά γεύματα. Ας ξεκινήσουμε το ταξίδι μας στις επιλογές που κάποιος μπορεί να παραγγείλει στο τραπέζι του ώστε να ολοκληρώσει το γεύμα του με ένα χαμόγελο ικανοποίησης.

Η φάβα με πέστροφα και λαχανικά αποτελεί μία εξαιρετική ιδέα για ορεκτικό.
Ο πειραγμένος κρητικός ντάκος με βάση από χαρούπι τυρί και λαχανικά θα μπορούσε να οριστεί ως μία πλήρη τριάδα αλλά σίγουρα θα μπορούσε να είναι και ένα εξαιρετικό ορεκτικό.
Το καλαμάρι με το χαρούπι και τα ντοματίνια είναι σχεδόν μία πλήρη τριάδα.
Το κοτόπουλο με τον σπασμένο αρακά και το καλαμπόκι είναι μία πλήρη τριάδα.
Το φιλέτο λαβράκι με σπανάκι συνδυασμένο με τη φάβα θα μπορούσε να είναι μία πλήρη τριάδα.
Η σαλάτα με την ρόκα, το μανούρι και τους τριμμένους ξηρούς καρπούς θα μπορούσε να αποτελέσει και ένα ελαφρύ γεύμα, για παράδειγμα σε ένα διάλειμμα για μεσημεριανό.
Η σαλάτα με τα βραστά λαχανικά την πατάτα και την σαρδέλα από μόνο του είναι ένα πλήρες γεύμα.
Το φιλέτο με τις ψητές πατάτες και μία από τις σαλάτες του μαγαζιού θα μπορούσε να αποτελέσει μία εξαιρετική 3άδα.
Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές που μπορείς να συνδυάσεις στο μεζεδοπωλείο Πέπερι και ελπίζω μέσα από την αυτήν την μικρή περιήγηση να άνοιξα την διάθεση για περισσότερες γευστικές ιδέες προτάσεις και επιλογές.

Το να συνδυάσεις όλα αυτά τα γεύματα με ένα βιολογικό τσάι από την μεγάλη ποικιλία που διαθέτει ο κατάλογος ή ένα μικρό ποτηράκι ρακή για ένα ποτήρι κρασί, τότε σίγουρα θα έχεις ολοκληρώσει το γεύμα σου συνδυάζοντας ταυτόχρονα θρέψη και ικανοποίηση.
Info Μεσολογγίου 37 & Αγίου Βασιλείου, Νέα Ιωνία ( όπισθεν ΟΤΕ) 210-2711223, www.peperi.gr
Δες και ανέβασε τις δικές σου ιδέες και γράψε λίγα λόγια γι’ αυτές στο Instagram με το hashtag #3adadiatrofi και απόλαυσε τις οπτικοποιημένες δελεαστικές γευστικές προτάσεις της Επιστημονικής Ομάδας Διατροφή στο hashtag #diatrofi.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

Scroll to Top