ζούμπα

Ζούμπα : Όταν η άσκηση γίνεται πάρτυ!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Αν έχετε δει σε βίντεο ή έχετε βρεθεί έστω και μια φορά σε ένα μάθημα Ζούμπα, η αίσθηση που σας αφήνει είναι ξεκάθαρη: Πάρτυ!

Ξέφρενοι ρυθμοί, ανεβαστική μουσική, χορευτικές κινήσεις και χαμόγελα συγκεντρωμένα σε ένα απολαυστικό μάθημα!

Τι είναι η Ζούμπα;

Σύμφωνα με το επίσημο site www.zumba.com, η Ζούμπα ενσωματώνει latin και διεθνείς ρυθμούς με εύκολες χορευτικές κινήσεις και βήματα για να δημιουργήσει ένα δυναμικό χορευτικό πρόγραμμα fitness.

Ουσιαστικά, η Ζούμπα περιέχει λίγο από salsa, merenque, reggaeton, samba, hip-hop, cha cha, flamenco. Επίσης περιέχεικαι χορό της κοιλιάς και η γυμναστική γίνεται γιορτή!

Ο στόχος είναι απλός: Να θέλετε να προπονηθείτε, να αγαπήσετε την προπόνηση και να εθιστείτε. Οι φανατικοί της Ζούμπα επιτυγχάνουν μακροπρόθεσμα οφέλη.

Απολαμβάνουν την εμπειρία μιας κεφάτης ώρας, ξοδεύοντας θερμίδες με κινήσεις που αιχμαλωτίζουν το ενδιαφέρον για πάντα!

Ζούμπα : Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;

Οι ρυθμοί που ξεσηκώνουν, οι χορευτικές κινήσεις που απογειώνουν και το πιο απολαυστικό μάθημα που έχετε παρακολουθήσει ποτέ!

Απευθύνεται τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες όλων των ηλικιών και η φυσική κατάσταση δεν παίζει κανέναν ρόλο!

Οι ρουτίνες περιλαμβάνουν διαλειμματικές προπονήσεις όπου αργοί και γρήγοροι ρυθμοί εναλλάσονται για να τονώσουν και να σμιλέψουν το σώμα μας. Ταυτόχρονα, καταναλώνουμε από 400 έως 900 θερμίδες.

Όλα αυτά δημιουργούν φανατικούς οπαδούς της Ζούμπα!

Πώς δημιουργήθηκε η Ζούμπα;

Μερικές φορές, οι πιο ωραίες ιδέες δημιουργούνται… κατά λάθος!

Μια μέρα στα μέσα του 1990, ο κολομβιανός Alberto “Beto” Perez, εμπνευστής της Ζούμπα, μπαίνοντας στην τάξη του συνειδητοποίησε ότι είχε ξεχάσει την μουσική του αερόμπικ. Η μοναδική του εναλλακτική λύση ήταν να φέρει ό,τι κασέτες είχε στο αυτοκίνητο του.

Αυτές περιελάμβαναν τα τραγούδια που αγαπούσε, παραδοσιακά Latin salsa και merengue, μουσική με την οποία είχε μεγαλώσει. Ήταν πρόκληση να αυτοσχεδιάσει επί τόπου ένα ολόκληρο μάθημα μη χρησιμοποιώντας τη γνωστή μουσική για aerobics.

O Βeto ανταποκρίθηκε στην πρόκληση, χρησιμοποιώντας πλέον σαν βασικό συστατικό τη μουσική και όχι τα βήματα, όπως γίνεται σε κλασικά μαθήματα dance aerobic.

Από εκείνον τον αυτοσχεδιασμό της στιγμής γεννήθηκε το επαναστατικό fitness πρόγραμμα Ζούμπα!

Είναι μόδα ή ήρθε για να μείνει;

Η Ζούμπα είναι ένας από τους πιο διασκεδαστικούς τρόπους εκγύμνασης που έχει άμεσα και θεαματικά αποτελέσματα, τόσο στη φυσική και σωματική κατάσταση του ατόμου όσο και στην ψυχολογική ανάταση.

Όσοι παρακολουθούν μαθήματα είναι «πιστοί» σε αυτά, σε αντίθεση με όσους πηγαίνουν αναγκαστικά στο γυμναστήριο για να χάσουν βάρος.

Είναι μια πολύ καλή εναλλακτική λύση για όσους δεν αγαπούν το γυμναστήριο, αλλά ψάχνουν να βρουν ένα διασκεδαστικό χόμπι με το οποίο θα μπορέσουν να χάσουν βάρος.

Ένας executive Chef έρχεται στο σπίτι σας

healthy cooking @home
Ένας executive Chef έρχεται να σας μαγειρέψει στο σπίτι σας δωρεάν!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

διαβουλιμία

Διαβουλιμία

Ο όρος Διαβουλιμία αναφέρεται σε μια Διατροφική Διαταραχή, στην οποία τα άτομα με διαβήτη τύπου 1 δίνουν σκόπιμα λιγότερη ινσουλίνη από αυτή

φοβίες αντιμετώπιση

Φοβίες και η αντιμετώπιση τους

Φοβίες ή φόβοι; Καταρχήν, είναι σημαντικός ο διαχωρισμός ανάμεσα στους φόβους και τις φοβίες. Ο φόβος εκδηλώνεται ως μια αρνητική συναισθηματική αντίδραση

Scroll to Top