Βρες το άλλο σου μισό!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Είστε στη σελίδα που αφορά τη γυμναστική, δεν έχετε κάνει λαθος! Ούτε σελίδα συνοικεσίων, ούτε προτροπή αν είστε δεσμευμένοι να το ξανασκεφτείτε και να ψάξετε εκ νέου, ούτε αν ειστε… singles (ναι, ναι κ fabulous!) να απογοητευτείτε ότι δεδομένης της, επί του παρόντος, συναισθηματικής μοναξιάς, δεν έχετε την ελπίδα να γυμναστείτε και να γίνετε fit! (αλήθεια πόσες φορές θα δούμε και θα αγχωθούμε απ αυτη τη λεξη!
Μέχρι και η μαμά μου προχθές βγαίνοντας απ τη θάλασσα, μετά από σχεδόν μια ωρα – αρκετά είναι η αλήθεια- με ρώτησε: «δεν έχω γίνει πιο fit από πριν; ε; ε;» !!!!
Επί της ουσίας του τίτλου λοιπόν, όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι όταν γυμναζόμαστε με παρέα ωφελούμαστε σε πολλά επίπεδα και μεγιστοποιούμε το αποτέλεσμα της άσκησης.Δείτε γιατί:
Παρακίνηση
Εάν ο φίλος ή η φίλη μας τρέχει στον διπλανό διαδρομο, μας εμπνέει να ανεβάσουμε λίγο ταχύτητα ή μας προτρέπει να μείνουμε λιγο παραπάνω, καθώς ο χρόνος δεν μετράει πια βασανιστικά αργά που να νομίζουμε ότι ένα λεπτό διαρκεί εναν αιώνα. Αν πάλι πάει αργά ίσως μας επιβραδύνει γι αυτό προσέχουμε την επιλογή μας! Πώς λέμε «δείξε μου το φίλο σου»; Ταιριάζει κι εδώ ακριβως!!!
Βελτιωση της διαθέσης:
Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι η άσκηση με παρέα προκαλεί παραπάνω (της έτσι κι αλλιώς δεδομένης) ευφορία (προσοχή στο διφθογγο!) Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε συντονισμό κινησης νιώθουν ευεξία και χαλαρώνουν συναισθηματικά με αποτέλεσμα να γυμνάζονται αποτελεσματικότερα.Ενδορφίνες, σεροτονίνη, ντοπαμίνη, δίνουν το έναυσμα ώστε η καλύτερη διάθεση να οδηγήσει σε καλύτερη άσκηση κι έτσι εκείνο το 3ο ή 4ο σετ κοιλιακών θα μας φανεί παιχνιδάκι.Μήπως να κάναμε κι ένα 5ο;;
Καλύτερη κίνηση:
Έχοντας κάποιον δίπλα μας, πόσω μάλλον δε αν εκτελούμε το ίδιο πρόγραμμα, μας προτρέπει να διορθώσουμε τυχόν λάθη στις επαναλήψεις μας με τη βοήθεια του (και εκείνου της δικής μας), λειτουργώντας ο ένας στον άλλον σαν καθρέφτης και χωρίς το άγχος την κακής κριτικής σε περιπτωση πιθανών λαθών.
Κοινωνικότητα:
Η παρέα μας προσθέτει ένα ακόμη κίνητρο να παμε γυμναστήριο, ή για να είμαστε πιο ακριβείς, αφαιρεί ένα εμπόδιο ή μια δικαιολογία από την λίστα αυτών που ανακαλυπτουμε για να μην παμε:δεν μας απασχολούν τα μάτια όλων που νομίζουμε ότι είναι στραμμένα πάνω μας όταν γυμναζόμαστε μονοι μας, το αντίθετο, τα αγνοούμε ή δεν προλαβαίνουμε να τους δώσουμε σημασία, κάτι που μας αφήνει πιο συγκεντρωμένους να γυμναστούμε, ενω νιώθουμε άνετα να ζητήσουμε βοήθεια ή τη συμβουλή του ειδικού ευκολότερα.
Ετσι λοιπον:

CEEP CALM
AND
BRING YOUR FRIEND
TO THE GYM

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

Σεφ Στο Παραπέντε

Σεφ. Ο αρχιμάγειρας, ο δεξιοτέχνης της γαστρονομίας, αυτός που είναι υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία της κουζίνας. Ένας σεφ δεν λειτουργεί ποτέ

Scroll to Top