Τυροπιτάκια Κουρού

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Μαμαδίστικα τυροπιτάκια που φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα. Πλούσια σε
πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Αποτελούν υπέροχο σνάκ για το σχολείο των
παιδιών. Μπορείτε να φάτε δύο τυροπιτάκια με ένα φρούτο για πρωινό ή να
τα ετοιμάσετε για μία γιορτή.

Υλικά:


Τα μετράμε όλα με το κεσεδάκι του γιαουρτιού.
 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
 ½ κεσεδάκι ελαιόλαδο
 1 αυγό
 2 κεσεδάκια αλεύρι ολικής άλεσης
 ½ κουταλάκι αλάτι
 1 κουταλάκι baking powder
 200 γρ. φέτα
 1/3 κεσεδάκι γάλα
 Προαιρετικά 1 κουταλάκι του γλυκού άνηθο.

Εκτέλεση:


Ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και το αυγό.
Ρίχνουμε μέσα το αλάτι και το baking powder
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε για 1 λεπτό με το χέρι μας
ώστε να πάει το αλεύρι παντού.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 ίσα μέρη και τα πλάθουμε με τα χέρια μας σε
μπαλάκια.
Σε ένα μπολ τρίβουμε καλά με τα χέρια μας τη φέτα και προσθέτουμε το γάλα.
Ανακατεύουμε καλά για να γίνει σαν μους φέτας. Αν θέλουμε προσθέτουμε και
1 κουταλάκι του γλυκού άνηθο.
Πατικώνουμε τα μπαλάκια και βάζουμε στη μέση από 1 κουταλιά του γλυκού
μους φέτας. Διπλώνουμε και κλείνουμε τα τυροπιτάκια με τη βοήθεια ενός
πιρουνιού.
Τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα αλείφουμε με
γάλα με τη βοήθεια ενός πινέλου. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Από την Διατροφολόγο Κωνσταντίνα Γρώππα

Δείτε όλες τις γευστικές προτάσεις του Diatrofi.gr

Σας άρεσε η συνταγή;

Δείτε όλες τις προτάσεις των μελών της Επιστημονικής Ομάδας διατροφή στην ενότητα Συνταγές

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

«Χρυσό γάλα» Τι είναι και που βοηθάει;

O όρος ΄΄χρυσό γάλα΄΄ ή ‘’golden milk’’ αναφέρεται σε ρόφημα που το βασικό συστατικό του είναι ο κουρκουμάς και ονομάζεται έτσι λόγω του ‘’χρυσού’’

Scroll to Top