Τρόφιμα

Τέμπε: θρεπτική αξία και τρόποι χρήσης

Η προέλευση και η ιστορία του τέμπε Το τέμπε (ή tempeh) είναι ένα παραδοσιακό ζυμωμένο προϊόν από σόγια. Προέρχεται από την Ινδονησία και αποτελεί βασικό στοιχείο της τοπικής κουζίνας εδώ και αιώνες. Η ιστορία του ξεκινά από την Ιάβα. Οι ντόπιοι παρατήρησαν πως οι μαλακοί, μαγειρεμένοι καρποί της σόγιας που είχαν εκτεθεί σε φυσικές συνθήκες […]

Τέμπε: θρεπτική αξία και τρόποι χρήσης Read More »

Crispbreads: 10 λόγοι για να τα εντάξεις στη διατροφή σου

Crispbreads και χαμηλή θερμιδική αξία Πρώτον, τα crispbreads είναι ιδανικά για όσους θέλουν να ελέγχουν την ημερήσια θερμιδική τους πρόσληψη. Κάθε φέτα παρέχει λίγες θερμίδες (περίπου 30-40), γεγονός που τα καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για σνακ ή γεύματα χωρίς να επιβαρύνουν το διατροφικό προφίλ σας. Επιπλέον, είναι ιδανικά για εκείνους που προσπαθούν να διατηρήσουν ένα

Crispbreads: 10 λόγοι για να τα εντάξεις στη διατροφή σου Read More »

τυρί κότατζ

Τυρί κότατζ (cottage): Οφέλη, θερμίδες & παρενέργειες

Το τυρί κότατζ ανήκει στην κατηγορία των «φρέσκων τυριών», και  ονομάζονται έτσι επειδή είναι έτοιμα για κατανάλωση χωρίς να απαιτείται η περίοδος ωρίμανσης που μπορεί να κυμαίνεται από εβδομάδες έως χρόνια ανάλογα με την ποικιλία.  Το τυρί cottage έχει ήπια γεύση και αυτό του επιτρέπει να χρησιμοποιείται τόσο σε γλυκά όσο και σε αλμυρά πιάτα.

Τυρί κότατζ (cottage): Οφέλη, θερμίδες & παρενέργειες Read More »

Περγαμόντο: ένα θαυματουργό φρούτο

Το περγαμόντο είναι ένα ξεχωριστό εσπεριδοειδές, γνωστό για το έντονο άρωμα και τις μοναδικές του ιδιότητες. Αν και δεν καταναλώνεται ωμό λόγω της πικρής του γεύσης , η διατροφική του αξία το καθιστά εξαιρετικά ωφέλιμο. Διατροφική Αξία ανά 100g: • Ενέργεια: 43 kcal • Πρωτεΐνες: 0,9 g • Λίπη: 0,2 g • Εκ των οποίων κορεσμένα: 0,03 g • Υδατάνθρακες:

Περγαμόντο: ένα θαυματουργό φρούτο Read More »

Ακάι (AcaiBerry): ιδιότητες

Εισαγωγή Στη σύγχρονη επιστημονική βιβλιογραφία, η σημασία της διατροφής ως καθοριστικού παράγοντα πρόληψης και προαγωγής της υγείας είναι πλέον αδιαμφισβήτητη. Στο πλαίσιο αυτό, τα λεγόμενα «λειτουργικά τρόφιμα» κατέχουν εξέχουσα θέση. Αυτό συμβαίνει καθώς περιέχουν βιοδραστικά συστατικά που προσφέρουν οφέλη πέρα από τη βασική θρεπτική αξία. Ανάμεσα σε αυτά, το acai berry, ο μικρός μοβ καρπός του φοινικόδενδρου Euterpe oleracea,

Ακάι (AcaiBerry): ιδιότητες Read More »

Νεράντζι: οφέλη και τρόποι κατανάλωσης

Το νεράτζι (Citrus aurantium), γνωστό και ως πικρό πορτοκάλι, είναι ένα από τα λιγότερο γνωστά αλλά εξαιρετικά ωφέλιμα εσπεριδοειδή. Παρά την πικρή του γεύση, έχει μακρά ιστορία χρήσης τόσο στη γαστρονομία όσο και στην παραδοσιακή ιατρική. Τα τελευταία χρόνια προσελκύει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας. Αυτό συμβαίνει λόγω των μοναδικών θρεπτικών συστατικών και των πιθανών οφελών

Νεράντζι: οφέλη και τρόποι κατανάλωσης Read More »

Χουρμάδες: θρεπτική αξία και 10 τρόποι για να τους καταναλώσεις

Οι χουρμάδες αποτελούν καρπούς της χουρμαδιάς και είναι γνωστοί για τη φυσική τους γλυκύτητα και τα πολλαπλά οφέλη τους για την υγεία. Καταναλώνονται εδώ και αιώνες στις χώρες της Μέσης Ανατολής και πλέον έχουν γίνει δημοφιλείς σε όλον τον κόσμο ως φυσικό γλυκαντικό και superfood. Θρεπτική Αξία των Χουρμάδων Οι χουρμάδες είναι ιδιαίτερα πλούσιοι σε φυτικές

Χουρμάδες: θρεπτική αξία και 10 τρόποι για να τους καταναλώσεις Read More »

Σέσκουλο: θρεπτική αξία

Το σέσκουλο, γνωστό και ως Beta vulgaris subsp. cicla, είναι ένα φυλλώδες λαχανικό που κατέχει σημαντική θέση στη Μεσογειακή διατροφή και αποτελεί διατροφικό θησαυρό. Με τη μοναδική του γεύση και τις πλούσιες θρεπτικές του ιδιότητες, το σέσκουλο έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο υγιεινά λαχανικά, προσφέροντας πληθώρα οφελών για την υγεία. Διατροφική Αξία του Σέσκουλου Το σέσκουλο είναι

Σέσκουλο: θρεπτική αξία Read More »

Θυμάρι: ένα θαυματουργό βότανο

Το θυμάρι (Thymus vulgaris) είναι ένα από τα πιο γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα βότανα στον κόσμο. Έχει μακραίωνη ιστορία στην παραδοσιακή ιατρική, τη μαγειρική και την αρωματοποιία. Η μοναδική του σύνθεση και οι πολλαπλές ιδιότητές του το καθιστούν πραγματικά “θαυματουργό” βότανο. Είναι ιδανικό για την προαγωγή της υγείας και την απόλαυση των αισθήσεων. Η χρήση του

Θυμάρι: ένα θαυματουργό βότανο Read More »

Ποιες τροφές μειώνουν την επιθυμία για γλυκό!

Έχεις αισθανθεί ποτέ μια έντονη και επίμονη επιθυμία για γλυκό την οποία δεν μπορείς να ελέγξεις; Σίγουρα δεν είσαι μόνος/-η! Όλοι μας έχουμε αισθανθεί κάποια στιγμή στη ζωή μας μια έντονη επιθυμία για κατανάλωση γλυκού! Από τις ξαφνικές λιγούρες κατά τη διάρκεια της ημέρας μέχρι τη συχνή ανάγκη για ένα επιδόρπιο μετά το γεύμα, η

Ποιες τροφές μειώνουν την επιθυμία για γλυκό! Read More »

Scroll to Top