To πρώτο Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου ζυμώθηκε στην κουζίνα της οικογένειας Παπαδοπούλου πριν από περίπου 97 χρόνια και έμελλε να γίνει το πιο αγαπημένο μπισκότο κάθε Έλληνα, συντροφεύοντας γλυκά, τις πιο όμορφες στιγμές πολλών γενεών μέχρι και σήμερα.
Κάθε Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου αποτελεί μία ιδανική πρόταση σνακ και μπορεί να καταναλωθεί απευθείας από το πακέτο κάθε ώρα της ημέρας συνδυάζοντας το με μια μερίδα φρούτου μεγιστοποιώντας την θρέψη στο σώμα μας. Αποτελεί επίσης και μία σπουδαία βάση για πολλές συνταγές, όπως αυτή που παραθέτουμε παρακάτω:
Γλυκό ψυγείου με γεύση «Σοκολάτα – Πορτοκάλι» :
Γρήγορο και εύκολο γλυκό ψυγείου με Σοκολατο-πορτοκαλένια κρέμα. Δύο γεύσεις που αλληλοσυμπληρώνονται και αρέσουν πολύ σε μικρούς & μεγάλους!
Υλικά (για 6 με 8 κομμάτια )
- 600 ml γάλα φυτικό
- 5 κ. σ. κοφτές άνθος αραβοσίτου
- 3 κ. σ. κοφτές κορν φλάουρ
- 2 γεμάτες κ. σ. στέβια
- μισή κουβερτούρα σοκολάτα
- 250 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 1 πακέτο κλασικά μπισκότα Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου
Εκτέλεση
- Επιλέγουμε ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους και απλώνουμε μία στρώση μπισκότα Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου, αφού τα βουτήξουμε γρήγορα στο γάλα. Προσοχή! Δεν αφήνουμε να μουλιάσει το μπισκότο.
- Σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε την κουβερτούρα.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να ζεστάνει το υπόλοιπο γάλα, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με τον αυγοδάρτη/σύρμα.
- Ρίχνουμε το άνθος αραβοσίτου και 1 κ. σ. από τη στέβια
- Όταν αρχίσει να δένει η κρέμα, απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την λιωμένη κουβερτούρα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Στρώνουμε στο πυρεξ, πάνω από τη βάση την κρέμα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη, μέχρι να ετοιμάσουμε την δεύτερη.
- Σε κατσαρολάκι προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι, την υπόλοιπη ποσότητα στέβια και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη/σύρμα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει.
- Στρώνουμε πάνω από την κρέμα σοκολάτας.
- Σκεπάζουμε το γλυκό με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσουν καλά οι κρέμες και να δέσουν.
Καλή απόλαυση!