«Στο λίκνο της Ιταλικής Αναγέννησης…. Φλωρεντία»

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Δεν μπορεί κανείς να καταλάβει την αίσθηση, να περπατάς σε ένα εμπορικό δρόμο με μαγαζάκια παντός είδους και ξαφνικά να εμφανίζεται μπροστά σου, αφήνοντας σε αποσβολωμένο, να μην «χωράει» στο βλέμμα σου, το τεράστιο οικοδόμημα του DUOMO στο κέντρο της Φλωρεντίας, αν δεν το ζήσει. Το ιστορικό κέντρο της πόλης έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.
Η πόλη είναι γεμάτη πολιτιστικούς «θησαυρούς»-μουσεία, κτήρια,  καταστήματα, ναούς,  που όλα μαζί «πλέκουν» μία θαυμάσια βόλτα για κάθε επισκέπτη. Σε κερδίζει από κάθε άποψη και κάνει τη μεγάλη διαφορά από τις περισσότερες πόλεις της Ιταλίας. Ο περίφημος καθεδρικός ναός (Duomo) Santa Maria del Fiore, διαθέτει εξώστη με θέα σε όλη τη πόλη, αν οπλιστείτε με υπομονή (στις περιόδους αιχμής), λόγω του πολύ κόσμου, είναι εκπληκτική. Η πολυκοσμία από επισκέπτες από όλο το πλανήτη, είναι όπου και να πάτε, οπότε, ανάλογα τη διάθεση και το ενδιαφέρον, κλείστε εγκαίρως εισιτήρια.
Θα βρείτε ενδιαφέροντα πιάτα σε τρατορίες διάσπαρτες στη πόλη. Ωραίο φαγητό σερβίρουν τα μαγαζάκια πίσω από το Duomo μερικά στενά πιο κάτω από τη πίσω πλευρά.
Επίσης κοντά στη υπαίθρια αγορά δερμάτινων ειδών και εντός του Mercato Centrale, κλειστού εμπορικού κέντρου, με ότι επιθυμεί κανείς να γευτεί η να αγοράσει για να το πάρει μαζί του. Η κράτηση και στο φαγητό, είναι έξυπνη επιλογή, αλλιώς κινδυνεύετε να μείνετε νηστικοί, η, να καταλήξετε σε fast food.
Τα must σημεία είναι:
Η Galleria degli Uffizi (στο ομώνυμο μέγαρο) είναι από τις περιφημότερες πινακοθήκες του κόσμου, που διαθέτει ασύγκριτη συλλογή φλωρεντινής αναγεννησιακής τέχνης και πλήθος άλλων αριστουργημάτων ζωγραφικής και γλυπτικής. Στην Galleria dell’Accademia βρίσκεται το πρωτότυπο του «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου. Εδώ στεγάζεται επίσης το Μουσείο μουσικών οργάνων.  Η Ponte Vecchio (Παλαιά Γέφυρα) επί του Άρνου ποταμού, με καταστήματα κοσμημάτων πάνω της, συγκεντρώνει πολύ κόσμο, λόγω της ομορφιάς της.  Το αναγεννησιακό Παλάτσο Πίττι (Palazzo Pitti). Πίσω ακριβώς από το παλάτι εκτείνονται οι περίφημοι κήποι(Giardini di Boboli), από τα καλύτερα δείγματα Ιταλικών κήπων. Η εξωτερικά ημιτελής Santa Maria del Carmine, όπου το Παρεκκλήσιο Μπρανκάτσι με τις περίφημες τοιχογραφίες του Μαζάτσο, η εκκλησία του Santo Spirito (Αγίου Πνεύματος) με υποδειγματικό αναγεννησιακό εσωτερικό, εκεί έξω μπορείτε επίσης να φάτε εξαιρετική κουζίνα, στις τρατορίες που περιβάλλουν το ναό.   Φρούριο Μπελβεντέρε (Forte Belvedere), εντυπωσιακό κι αυτό δείγμα φρουριακής αρχιτεκτονικής. Η Piazzale Michelangelo και πιο ψηλά η εκκλησία του San Miniato al Monte,(πλούσια διακόσμηση). Απίστευτη θέα στη πόλη από εδώ. Επίσης αν είστε λάτρεις της ταχύτητας συνήθως εδώ έχουν στέκι οι ιδιοκτήτες αυτοκίνητων Ferrari, που τα νοικιάζουν για μια οδηγική εμπειρία. Ένα είναι βέβαιο, από τη μία τα επιβλητικά κτήρια, η ιστορία, από την άλλη τα πλούσια πολυκαταστήματα, που πολλά στεγάζονται σε κάποια από αυτά, η υπαίθρια αγορά, τα μαγαζιά με ιταλικό παγωτό, τα κρυμμένα εστιατόρια, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο. Περπάτημα πολύ και όρεξη να βλέπετε. Μέρες να έχετε, η Φλωρεντία έχει πολλές αποκαλύψεις. Καλό ταξίδι.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

αυτισμός

Αυτισμός και συμπτώματα

Ο αυτισμός αποτελεί μια κατάσταση που σχετίζεται με την ανάπτυξη του εγκεφάλου και επηρεάζει κατά βάση τον τρόπο με τον οποίο ένα

Scroll to Top