Μια ακόμα συνταγή για ψάρι, νόστιμη, gourmet αλλά και μερακλίδικη. Μπορείτε γρήγορα και εύκολα να την προετοιμάσετε και να απολαύσετε ένα νόστιμο φιλέτου ψαριού με πλούσια γεύση.
Υλικά Για 6 άτομα
- σολομός 700 γραμμ.
- 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- 5 φέτες λεμόνι
- 1 κουταλιά σούπας κάρυ (σε σκόνη)
- Αλάτι
- φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200οC. Τοποθετήστε το σολομό επάνω σε αλουμινόχαρτο. Πασπαλίστε τον με αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, κάρυ και άνηθο. Τοποθετήστε τις φέτες λεμονιού πάνω στο σολομό. Σκεπάστε το σολομό με ένα άλλο κομμάτι αλουμινόχαρτου. Βάλτε τα κομμάτια αλουμινόχαρτου με το σολομό σε ένα ταψί. Αφήστε το σολομό για 20-30 λεπτά στο φούρνο.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
- 1/6 ΣυνταγήςΜερίδα:
- Θερμίδες: 170 kcal
- Πρωτεΐνη: 24 γρ.
- Υδατάνθρακες: 2 γρ.
- Λίπος: 7 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 0,6 γρ.