Σοκολατάκια από ρεβύθια, φυστικοβούτυρο και με espresso. Ναι, σωστά διαβάσατε. Ταιριάζουν; Φυσικά και ταιριάζουν, τι εννοείτε;
Τα ρεβύθια είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα, ενώ το φυστικοβούτυρο είναι σημαντική πηγή ενέργειας και μονοακόρεστων λιπαρών οξέων. Η μαύρη σοκολάτα, εκτός του ότι μας κάνει χαρούμενους, περιέχει μαγνήσιο, το οποίο είναι βασικό μέταλλο για την σωστή λειτουργια του οργανισμού, καθώς και για έναν γαλήνιο ύπνο.
Σας προκαλώ να δοκιμάσετε αυτά τα ξεχωριστά σοκολατάκια από ρεβύθια!
Υλικά για 24 σοκολατάκια
- 100γ ρεβύθια αποφλοιωμένα
- 100γ μαύρη σοκολάτα
- 60γ φυστικοβούτυρο απαλό (χωρίς φοινικέλαιο)
- 1 κ.γλ. υγρή βανίλια
- 1 espresso μονό
- 1/8 κ.γλ. αλάτι
- Υλικά για την επικάλυψη
- 200γ μαύρη σοκολάτα
- 30γ cacao nibs
Πώς θα φτιάξετε τα σοκολατάκια
Μουλιάζουμε τα ρεβύθια για 12 ώρες. Τα ξεπλένουμε, τα βράζουμε μέχρι να είναι μαλακά και τα σουρώνουμε.
Σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μέτρια ισχύ, κάνοντας διαλείμματα για να ανακατέψουμε τη σοκολάτα, ώστε να μην καεί.
Σε ένα δυνατό blender, προσθέτουμε τα ρεβύθια, τη λιωμένη σοκολάτα, το φυστικοβούτυρο, τη βανίλια, τη μονή δόση espresso και το αλάτι. Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα σκεύος κατάλληλο για κατάψυξη. Παίρνουμε ποσότητα από το μείγμα και σχηματίζουμε μικρές σφαίρες των 15γ, τις οποίες τοποθετούμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
Σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε τη σοκολάτα για επικάλυψη, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Βουτάμε τις σφαίρες μέσα στη σοκολάτα και τις τοποθετούμε σε ένα σκεύος με λαδόκολλα. Πριν σταθεροποιηθεί η σοκολάτα, στολίζουμε τα σοκολατάκια με cacao nibs από πάνω και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για να παγώσουν.
Tip!
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρές φόρμες σιλικόνης για να δώσετε πιο ευφάνταστα σχέδια στα σοκολατάκια π.χ. καρδιές, τριαντάφυλλα, φιογκάκια.
Επίσης, μπορείτε να μετατρέψετε τη συνταγή σε vegan, χρησιμοποιώντας vegan μαύρη σοκολάτα.