Ο χειμώνας είναι η εποχή των ψυχανθών λαχανικών.
Η αλήθεια είναι ότι κάποιες φορές ακόμα και για όσους τα αγαπούν γίνεται κουραστικό να τα καταναλώνουν με το κλασικό αλλά υπέροχο λάδι και λεμόνι.
Aς δούμε μια ζεστή σαλάτα προσθέτοντας μια τσαχπίνικη πινελιά σε αυτά τα τόσο θρεπτικά λαχανικά!
Υλικά για μια σαλάτα
- Μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 100 γραμμάρια μπρόκολο και 100 γραμμάρια κουνουπίδι, ζεματισμένα μόνο για 2 λεπτά και κομμένα σε μικρότερα κομμάτια
- 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στην μέση
- 1 ή 2 τσίλι για τους τολμηρούς
- Λίγο αλάτι προαιρετικά
- 4-5 καρύδια σπασμένα με το χέρι
Εκτέλεση
Σε τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το τσίλι. Όταν ζεσταθούν, ρίχνετε το κουνουπίδι και το μπρόκολο.
Σοτάρετε ελαφρά, προσθέτετε τα καρύδια, συνεχίζετε το σοτάρισμα δύο λεπτά ακόμη.
Η σαλάτα σας είναι έτοιμη! Αν θέλετε προσθέτετε αλάτι και σερβίρετε.