Το ρουζ είναι η ζωντάνια του μακιγιάζ.
Είναι η τελευταία και καθοριστική πινελιά του και αν χρησιμοποιηθεί σωστά, δίνει την αίσθηση της υγείας. Ένα ρουζ μπορεί να είναι σε μορφή κρέμας ή σκόνης. Για αποτέλεσμα μεγαλύτερης διάρκειας, αν το δέρμα είναι λιπαρό η καλύτερη επιλογή είναι το ρουζ να είναι σε σκόνη. Αντίθετα, αν το δέρμα είναι ξηρό επιλέγουμε το ρουζ σε κρέμα.
Αποχρώσεις ρουζ
Θέλουμε να δείξουμε ότι κάποιος μας τσίμπησε το μαγουλάκι και κοκκίνισε εντελώς … φυσικά; Τότε επιλέγουμε το ροζ της υγείας ή κάτι σε ροδακινί. Αυτές τις αποχρώσεις τις τοποθετούμε πάνω στα μήλα. Τα μπρονζε-καφετιά τα βάζουμε κάτω από τα ζυγωματικά για να δημιουργήσουν και κοψίματα στο πρόσωπο.
Το βερυκοκί-ροδακινί πάει στα περισσότερα χρώματα δέρματος και το ροζ πάει στα πιο ανοιχτόχρωμα. Αν πάλι θέλουμε κάτι σε ηλιοκαμένο ανεξάρτητα από το δέρμα μας, προτιμούμε το μπρονζέ, μέχρι και τερακόττα.
Πόσο ρουζ να βάλετε
Προσοχή, η ποσότητα παίζει μεγάλο ρόλο στο αποτέλεσμα και υπάρχει κίνδυνος να βγούμε σαν τον κλόουν αν βάλουμε πιο πολύ απ’ότι πρέπει.
Φυσάμε το πινέλο πριν το βάλουμε στο μάγουλο και το δουλεύουμε από τα μήλα προς τα αυτιά. Σημαντικό ρόλο στην σωστή τοποθέτηση του ρουζ παίζει και το πινέλο. Πρέπει να είναι μεγάλο, στρογγυλό, με καλή μαλακή τρίχα και όχι σαν αυτά που έχουν συνήθως μέσα οι συσκευασίες των ρουζ.
Η ηλικία παίζει ρόλο
Το ρουζ έχει… ηλικία. Στη δεκαετία των 20 έως 30, χρειάζεται ένα touch πάνω στα μήλα στο χρώμα της υγείας, ίσα ίσα για να τελειοποιήσει το μακιγιάζ.
Αν είμαστε από 30 έως 40 ετών, το βάζουμε συνήθως στα ζυγωματικά με κινήσεις προς τους κροτάφους για να σβήνει όμορφα και να δείχνει “γωνίες”. Στα 40 plus είναι απαραίτητο πια να βάζουμε ρουζ. Χρειαζόμαστε να δώσουμε λάμψη και ζωντάνια στο δέρμα μας γιατί το έχει ανάγκη. Κατά προτίμηση όχι σκούρες αποχρώσεις, για να μην δείχνει κουρασμένο.