Ναύπλιο

Ναύπλιο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Το Ναύπλιο είναι ένας μαγευτικός προορισμός με έντονο και ξεχωριστό παρελθόν που η κάθε επίσκεψη του σε αυτό, μοιάζει να είναι η πρώτη φορά.

Η ιστορία, δείχνει τα σημάδια της από το την στιγμή που ο επισκέπτης θα πατήσει το πόδι του στην ιστορική πόλη της Πελοποννήσου. Ιερή πόλη που συνδυάζει στιγμές υπερηφάνειας αλλά και μερικά από τα μελανότερα σημεία της ιστορίας μας.

Στο Ναύπλιο λειτούργησε η πρώτη βουλή του Έθνους μετά την απελευθέρωση. Στο Ναύπλιο δυστυχώς όμως, δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας και φυλακίστηκε ο Κολοκοτρώνης. Και αυτά είναι μερικά μόνο από τα γεγονότα που έχουν εξελιχθεί στην πανέμορφη πετρόκτιστη Αργολίδα.

Παλαμήδι
Φρούριο Παλαμηδίου

Τι να δείτε στο Ναύπλιο

Το Παλαμήδι, το παλιό φρουριο της πόλης δεσπόζει πάνω από την πόλη.

Μπορείτε να το επισκεφθείτε τόσο ανεβαίνοντας από τον δρόμο που οδηγεί στην παραλία της Καραθώνας, όσο ανεβαίνοντας με τα πόδια τα 999 σκαλιά του που ξεκινούν δίπλα από την πυροσβεστική. Το φρούριο Μπούρτζι επίσης που στέκει στον βράχο μέσα στην θάλασσα είναι επισκέψιμο με καραβάκια που θα βρείτε στο λιμάνι της παλιάς πόλης.

Περπατήστε όλα τα στενά της παλιάς πόλης για να μαγευτείτε από τις εικόνες που θα σας ταξιδέχουν στο χρόνο. Σε κάθε σας βήμα, θα στέκεται μπροστά σας ένα κτίριο με ιστορία. Στρατηγοί, πολιτικοί, λόγιοι και άνθρωποι της τέχνης γεννήθηκαν ή βρέθηκαν εδώ.

Παλιό Ναύπλιο
Παλιά Πόλη Ναυπλίου

Αν επισκεφτείτε το Ναύπλιο το καλοκαίρι, το Τολό και η Καραθώνα έχουν αμμώδεις παραλίες. Τα νερά τους επίσης είναι πεντακάθαρα για να κάνετε το μπάνιο σας.

Τί να φάτε

Όπως όλες οι Ελληνικές πόλεις, το Ναύπλιο θα ικανοποιήσει γαστριμαργικά όλους τους επισκέπτες του.

Μέσα στην παλιά πόλη θα βρείτε ταβερνάκια με παραδοσιακή κουζίνα και τοπικές συνταγές που θα λατρέψετε. Τα ξακουστά Πυργιώτικα, χωριό λίγο έξω από την πόλη κατακλύζονται από πεινασμένους επισκέπτες που θέλουν να γευτούν αρνίδια παϊδάκια με το κιλό.

Για τους φίλους των θαλασσινών, τόσο μέσα στην πόλη όσο και λίγο έξω, μακρυά από την τουριστική οχλοβοή, υπάρχουν ψαροταβέρνες που κρατάνε πάνω από 3 γενιές. Εκεί, θα βρείτε πάντα φρέσκο ψάρι και μεζέδες που θα απολαύσετε με φόντο τον Αργολικό κόλπο.

Βραδυνή έξοδος στο Ναύπλιο

Το Ναύπλιο όπως όλες οι τουριστικές πόλεις διαθέτει και νυχτερινή διασκέδαση που θα σας αποζημιώσει. Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, θα βρείτε αμέτρητα cafe και bars. Εκεί, θα ακούσετε εμπορική μουσική αλλά και λιγότερο mainstream ακούσματα.

Η επίσκεψη σας στο ιστορικό Ναύπλιο, έχει να σας προσφέρει τα πάντα. Αν και όταν βρεθείτε στην ιστορική και σαγηνευτική αυτή πόλη, θα θέλετε να συμπληρώσετε στο παρών άρθρο άλλες τόσες εικόνες και εμπειρίες σε σχέση με αυτές που μόλις διαβάσατε.

Παλιά πόλη Ναυπλίου
Παλιά Πόλη Ναυπλίου

 

Ένας executive Chef έρχεται στο σπίτι σας

healthy cooking @home
Ένας executive Chef έρχεται να σας μαγειρέψει στο σπίτι σας δωρεάν!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

διαβουλιμία

Διαβουλιμία

Ο όρος Διαβουλιμία αναφέρεται σε μια Διατροφική Διαταραχή, στην οποία τα άτομα με διαβήτη τύπου 1 δίνουν σκόπιμα λιγότερη ινσουλίνη από αυτή

φοβίες αντιμετώπιση

Φοβίες και η αντιμετώπιση τους

Φοβίες ή φόβοι; Καταρχήν, είναι σημαντικός ο διαχωρισμός ανάμεσα στους φόβους και τις φοβίες. Ο φόβος εκδηλώνεται ως μια αρνητική συναισθηματική αντίδραση

Scroll to Top