Μάθε το (μάθημά σου) νεράκι!!!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Έτσι μας λέγανε οι γονείς και οι καθηγητές όταν ήμασταν παιδιά όμως ακόμα και τώρα κάνουμε… νερά! Όταν περνάς την ημέρα σου τρέχοντας ή στο γραφείο πάνω από τόσες εργασίες που πρέπει να τελειώσεις σήμερα, περπατάς, ιδρώνεις, μιλάς, ξεχνάς …να πιείς νερό. Αν ανήκεις στην κατηγορία αυτών που στο τέλος της ημέρας σκέφτηκαν «Πόσο νερό ήπια σήμερα;» και η απάντηση είναι «Δεν ξέρω» ή «Καθόλου» ή «Ένα ποτήρι», τότε θα πρέπει να μάθεις ότι η αφυδάτωση γίνεται συνήθεια. Και μάλιστα κακή συνήθεια.
Στην περίπτωση που εσύ δεν ρυθμίζεις σωστά την ενυδάτωση σου, ο οργανισμός σου αναλαμβάνει να το κάνει, μειώνοντας τις ανάγκες του για νερό, μέσω της απώλειας κατά την διούρηση. Μη περιμένεις να διψάσεις για να πιείς νερό, μάθε να πίνεις νερό γνωρίζοντας ότι η δίψα έρχεται, πάντα, σαν πρώτη ένδειξη αφυδάτωσης του οργανισμού. Το σώμα λειτουργεί καλύτερα όταν φροντίζουμε για την ενυδάτωση του. Η αφυδάτωση φαίνεται στο δέρμα, στο στόμα, προκαλεί κόπωση, δυσκοιλιότητα, πονοκέφαλο, ζαλάδα αλλά και νεφροπάθειες.
Με ένα μπουκαλάκι νερό, λοιπόν όταν τρέχεις για εξωτερικές δουλειές, άλλο ένα πάνω στο γραφείο σου, στο γυμναστήριο, στη βόλτα και άλλο ένα στο σπίτι καλύπτεις ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό των αναγκών σου σε νερό και κάνεις την ενυδάτωση σου συνήθεια. Και μάλιστα καλή συνήθεια. Έτσι, δεν ξεχνάς να πιείς νερό και ξέρεις κάθε φορά πόσο νερό ήπιες σήμερα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι θα το βλέπεις και θα το νιώθεις!
TIP! Διψάω, δεν πεινάω. Ο οργανισμός μας συχνά δεν αναγνωρίζει ή μπερδεύει το αίσθημα της δίψας με αυτό της πείνας, κάνοντας μας να τσιμπολογάμε κάθε τρεις και λίγο, ενώ στην πραγματικότητα διψάμε!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

Σεφ Στο Παραπέντε

Σεφ. Ο αρχιμάγειρας, ο δεξιοτέχνης της γαστρονομίας, αυτός που είναι υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία της κουζίνας. Ένας σεφ δεν λειτουργεί ποτέ

Scroll to Top