Γρανίτες με μούρα και λεμόνι

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Κάτι παγωμένο κάτι δροσερό! Κάτι να διώχνει τη ζέστη, κάτι να μας κάνει τον καύσωνα υποφερτό! Να μια συνταγή με πολύ γεύση και δροσιά από την Ευαγγελία Ζευκιλή Διαιτολόγο διατροφολόγο, επιστημονική υπεύθυνη του διαιτολογικού κέντρου LIGHT LIFE.

 
Υλικά για 6 άτομα

  • 500 γρ. κόκκινα ή μαύρα μούρα σε κονσέρβα
  • 2 συσκευασίες άπαχο γιαούρτι
  • ½ κούπα άπαχο αποβουτυρωμένο γάλα
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
Στραγγίστε τα μούρα από το χυμό τους. Κρατήστε 1/3 κούπας από το χυμό τους. Κάντε πουρέ τα υπόλοιπα μούρα και προσθέστε 1 κουτ. σούπας από το χυμό και το χυμό λεμονιού. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού και το γάλα. Αναμείξτε ελαφρά τα παραπάνω μεταξύ τους μια με δυο φορές να δημιουργηθεί το εφέ μαρμάρου. Με ένα κουτάλι γεμίστε τις θήκες της γρανίτας. Βάλτε τα στην κατάψυξη. Απολαύστε!
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

  • Θερμίδες: 122.76 (εκ των οποίων 12% προερχόμενο από λίπος)
  • Πρωτεΐνη: 3,94 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 24,38 γρ.
  • Λίπος: 1,6 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 1,13γρ.
  • Αλάτι: 1,95 γρ.
  • Χοληστερίνη: 4.87 χλ.γρ.
  • Σίδηρος: 0.28 χιλ.γρ.
  • Νάτριο: 47.68 χιλ.γρ
  • Ασβέστιο: 123.47 χιλ.γρ.
Δείτε όλες τις γευστικές προτάσεις του Diatrofi.gr

Σας άρεσε η συνταγή;

Δείτε όλες τις προτάσεις των μελών της Επιστημονικής Ομάδας διατροφή στην ενότητα Συνταγές

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

Ωμοφαγία: οφέλη και παρενέργειες

Τι είναι η ωμοφαγία Η ωμοφαγία, δηλαδή η κατανάλωση τροφών σε ακατέργαστη ή ελάχιστα επεξεργασμένη μορφή, αποτελεί διατροφική τάση που έχει κερδίσει

Ωμοφαγικά Μελομακάρονα

Μελομακάρονα ωμοφαγικά πιο νόστιμα και από τα κανονικά!  Δίνουν θρέψη και χαρά και μειώνουν τα κιλά!  Δοκιμάστε τα καλέ και θα φάτε

Scroll to Top