Καμιά φορά αναζητάμε ένα γεύμα που να θυμίζει έξοδο, διακοπές, χωριό ή ακόμα και junk food .
Ένα τέτοιο γεύμα μπορεί να είναι και αυτή η λαχταριστή και εύκολη πίτα με κουνουπίδι που συνοδεύεται από γιαούρτι με άνηθο και σκόρδο.
Για επιδόρπιο προσθέτουμε 1-2 κουτάλια σούπας ωμούς και ανάλατους ξηρούς καρπούς με 1 κουταλιά του γλυκού μέλι και κανέλα Κεϋλάνης .
Υλικά που θα χρειαστούμε
- 1 κουνουπίδι
- Μαϊντανό
- 1 Κρεμμύδι
- Πράσινο κρεμμύδι
- 1 σκόρδο
- 3-4 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι ολικής
- 1/2 κουταλάκι baking powder
- Αλάτι πιπέρι
- Λίγο ελαιόλαδο
Για το γιαούρτι με άνηθο θα χρειαστούμε
- 1 γιαούρτι κατσικίσιο ή πρόβειο
- Άνηθο (αν δεν σας αρέσει ο άνηθος μπορείτε να βάλετε αγγούρι)
- Σκόρδο
- Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράζουμε το κουνουπίδι και μόλις κρυώσει το λιώνουμε με το πιρούνι. Προσθέτουμε όλα τα υλικά μέχρι να αναμειχθούν και να είναι έτοιμο για ψήσιμο.
Μπορούμε να βάλουμε το μείγμα σε ένα ταψί σε ενιαίο κομμάτι ή να το χωρίσουμε σε επιμέρους κομμάτια.
Ψήνουμε για περίπου 20-30 λεπτά έως ώτου πάρει χρώμα. Σερβίρουμε με γιαούρτι με άνηθο και λίγους ξηρούς καρπούς με μέλι.
Καλή απόλαυση!