Δυστυχισμένος γάμος

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Μία πρόταση σταθμός στη ζωή ενός ανθρώπου. Η συνειδητοποίηση της κατάστασης που βιώνει, ότι δεν είναι ευτυχισμένος πλέον…

Ίσως όμως και πολλά παραπάνω. Ίσως δεν υπάρχει σεβασμός μεταξύ των δύο, ίσως έχει σβήσει το ερωτικό στοιχείο στη σχέση. Ίσως είναι σαν να συγκατοικεί κανείς με κάποιον συγγενή του. Ίσως ακόμα η ρουτίνα και η καθημερινότητα να έχει επηρεάσει την προσωπική σχέση του άλλοτε αγαπημένου ζευγαριού.

Καί τι κάνω; Χωρίζω;

Ίσως αρχικά χρειάζεται να πάρω το χρόνο μου και μετά θα αποφασίσω τί όντως είναι καλύτερο για εμένα.

Ίσως χρειάζεται να αναλογιστω το μερίδιο ευθύνης που φέρω για να έχει το ταίρι μου την όποια μη αποδεκτή συμπεριφορά απέναντι μου. Τί ερεθίσματα του δίνω… Μήπως τελικά, του προκαλώ το θυμό με τη συμπεριφορά μου;

Μήπως εγώ πρώτος σταματώ από λάθος μου την προσωπική κοντινή σχέση μας; Μήπως έχω κάποιο μερίδιο ευθύνης στα προβληματα που τώρα αντιμετωπίζει η σχέση μας; 

Το να κάνω μια αντικειμενική ανασκόπηση των όσων συμβαίνουν στο σπιτικό μου με βοηθά να έχω μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του τί ακριβώς συμβαίνει και αν μπορούμε να το διορθώσουμε. 

Ένας ζωντανός οργανισμός

Ένας γάμος ή μία σχέση είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Καμμιά φορά αρρωσταίνει και αυτός με κάποια “μικρόβια”.

Το σημαντικό είναι οι δύο παράγοντες που αποτελούν τον πυρήνα της σχέσης να εσωστραφούν και να κοιτάξει ο καθένας το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί. 

Συνειδητοποιώντας κανείς τη λάθος συμπεριφορά είναι σχεδόν έτοιμος να κάνει την αλλαγή. Να τροποποιήσει αυτή τη λάθος σταση και να την αντικαταστήσει με μια νέα η οποία θα κρατάει την κοντινοτητα με τον σύντροφό του.

Ίσως λοιπόν η λύση στο πρόβλημα δεν είναι παντα το να “κόψει” την σχέση με έναν χωρισμό. Αλλά να επενδύσει σε αυτή αλλάζοντας κάποιες συμπεριφορές το κάθε μέλος της.

Βέβαια, για να συμβεί αυτό χρειάζεται να:

  1. θέλουν και οι δύο να “φτιαχτεί” η σχέση
  2. εργαστούν και οι δύο μεμονωμένα τροποποιώντας δικά τους κομμάτια για να μπορέσει η σχέση να λειτουργεί και για τους δύο καλύτερα.

Έτσι, αν το καλό σκεφτούμε, αυτό που μέχρι πρότινος φάνταζε ως το τέλος μιας σχέσης, ίσως είναι η έναρξη αυτής σε μια πιο υγιή βάση φτιαγμένη από το ίδιο το ζευγάρι.

Με άλλα λόγια, η όποια αιτία έφερε το ζευγάρι στα πρόθυρα ενός χωρισμού, είναι και η αφορμή να κοιτάξουν και οι δύο τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Να κάνουν κάποιες αλλαγές και να δώσουν νέο αέρα. Ίσως καλύτερο αέρα από ποτέ…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

δίαιτα κέτο

Δίαιτα Κέτο: Όλη η αλήθεια

Η δίαιτα κέτο είναι μια διατροφή πολύ φτωχή σε υδατάνθρακες και πλούσια σε λιπαρά. Ένα κλασικό πρόγραμμα στην δίαιτα κέτο αποτελείται σε

Scroll to Top