Bio-Hacking σημαίνει να «χακάρεις» το DNA σου προς όφελος σου ασφαλώς.
Οι βιο – χάκερς (ή bio – punk) χρησιμοποιούν την επιστήμη για να βελτιώσουν την υγεία τους, τις επιδόσεις τους, την φυσική τους κατάσταση αλλά και την μακροζωία τους.
Τι κάνουν οι γνωστοί Bio-Hackers
Οι βιο – χάκερ, είναι πεπεισμένοι ότι «η βιολογία είναι τεχνολογία» και ότι το DNA είναι μια μορφή λογισμικού.
Έτσι λοιπόν επεμβαίνουν στην φυσιολογία τους με μικροτσίπ, εμφυτεύματα και άλλους τρόπους, προκειμένου να υπερβούν τα ανθρώπινα μέτρα και σταθμά. O όρος «μετανθρωπισμός» υποδηλώνει ένα σύνολο θεωριών που προωθούν την «αναβάθμιση» των ανθρώπων μέσω πλήρους τεχνολογικής παρέμβασης.
Teemu Arina
Ο γνωστός βιο-χάκερ Teemu Arina, ο οποίος άρχισε να ασχολείται μετά την διάγνωσή του με έλκος στομάχου, ανακάλυψε ότι οι άνθρωποι έχουν 60% κοινό DNA με τους μύκητες. Ο Arina άρχισε να καταναλώνει μανιτάρια chaga και …θεραπεύτηκε.
Dave Asprey
Ο Dave Asprey επίσης γνωστός βιο–χάκερ διαθέτει πλέον εταιρεία η οποία μπήκε στις 25 πιο καινοτόμες επιχειρήσεις του 2016 στο Forbes. Εξασφάλισε επένδυση 8.500.000€ για να ανοίξει αλυσίδα καφετεριών βιο–χάκινγκ με επιδαπέδια πάνελ γείωσης των πελατών από τον στατικό ηλεκτρισμό.
Ο εν λόγω κύριος είχε στο παρελθόν υπάρξει παχύσαρκος. Κατά τα λεγόμενα των γιατρών του θα έπρεπε να χάσει βάρος γιατί κινδύνευε από αιφνίδια ανακοπή.
Προχώρησε στο να εφεύρει το εξής γιατροσόφι: καφές με λάδι καρύδας και βούτυρο από ζώο ελευθέρας βοσκής. Αυτό αποτέλεσε και τον άξονα για την λεγόμενη “Bullet proof Diet”, η οποία όπως λέει ο ίδιος τον βοήθησε να χάσει 45 κιλά. Ο ίδιος διευθύνει το πιο δημοφιλές podcast υγείας, είναι συγγραφέας δύο βιβλίων και σκοπεύει να επεκτείνει τις επιχειρήσεις του διεθνώς.
Ο Asprey κάθε πρωί παίρνει 50 διαφορετικά συμπληρώματα, πίνει έναν καφέ bulletproof και χρησιμοποιεί μια λάμπα UVB έτσι ώστε να αυξήσει την παραγωγή της βιταμίνης D.
Στην συνέχεια χρησιμοποιεί πλατφόρμα δόνησης. Όπως λέει και στην ιστοσελίδα του, αυξάνει την κυκλοφορία της λέμφου. Επίσης χρησιμοποιείς και πλατφόρμα παθητικής γυμναστικής.
Κάποια στιγμή στην ζωή του είχε ένα σοβαρό ατύχημα στο κεφάλι. Συγκεκριμένα στον κρόταφο, με αποτέλεσμα να πάθει διάσειση. Ενώ όλοι οι άλλοι σκέφτονταν αξονικές και σκοτεινά δωμάτια, αυτός άρχισε να σκέφτεται αυτοσχέδιες θεραπείες.
Ξεκίνησε λοιπόν να λαμβάνει 20 γραμμάρια ιχθυέλαιο κάθε μέρα μαζί με υψηλές δόσεις προγεστερόνης. Πρόκειται για γυναικεία ορμόνη η οποία προστατεύει τον εγκέφαλο.
Επίσης ξεκίνησε να τοποθετεί ένα κόκκινο φωτάκι LED στην μύτη του. Μέσω της ρινικής οδού αντανακλά μια συχνότητα φωτός αποτρέποντας τα μιτοχόνδρια από την απόπτωση (βιολογικό θάνατο).
Ύστερα από όλα αυτά και έναν καλό ύπνο ο Asprey ισχυρίζεται ότι στάθηκε και πάλι στα πόδια του. Και αυτό είναι η απόδειξη ότι οι αλχημείες του δουλεύουν.
Σκοτεινά εργαστήρια με εξοπλισμό
Θα φανταζόμασταν ιατρικά εργαστήρια βιοχημείας με πλήρη σύγχρονο εξοπλισμό. Στην περίπτωση των βιο-χάκερς όμως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Αντιθέτως, οι χώροι που «δουλεύουν» τα πειράματά τους είναι τα δωμάτια ή τα γκαράζ των σπιτιών τους με ένα σωρό μηχανήματα και εμπειρικές κατασκευές.
Επιτομή του βιοχάκινγκ ασφαλώς…τα νοοτρόπα φάρμακα (ή smart drugs). Τα χάπια αυτά προωθούνται κανονικά από τις εταιρείες και προωθούνται ως ενισχυτικά μνήμης και ικανότητας σε αντίξοες συνθήκες (μοδαφινίλη) και στρες (L-θειαμίνη) καθώς και για αύξηση της εγρήγορσης (σουλβουτιαμίνη).
Κάποιες από τις εταιρείες δεν είναι καν εγκεκριμένες από τον FDA. Ωστόσο οι επικριτές επιμένουν, ότι οι αβάσιμοι ισχυρισμοί δεν θα φέρουν την αλλαγή στον κόσμο. Από την άλλη πλευρά την ξέρετε την τσαγιέρα του Ράσελ;
Πρόκειται για μια μεταφορά που χρησιμοποίησε ο αξιόλογος βρετανός φιλόσοφος, μαθηματικός και ειρηνιστής Μπέρτραντ Ράσελ, “σύμφωνα με την οποία το βάρος της απόδειξης το φέρει αυτός που κάνει τον ισχυρισμό, και όχι αυτός που προσπαθεί να τον καταρρίψει“.
Upgrade στον άνθρωπο;
Όταν η ψευδοεπιστήμη νομίζει ότι κάνει θαύματα. Οι εικασίες έχουν αντικαταστήσει την πραγματική επιστήμη.
Ο σχεδιασμός μια θεραπευτικής προσέγγισης προϋποθέτει την ενότητα της έρευνας και των επιστημών με την εναλλακτική – φυσική (-συμπληρωματική αν θέλετε) πλευρά, προς όφελος του ανθρώπου.
Μήπως η αλήθεια είναι κάπου στην μέση και όλα τα άλλα είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας;
Μήπως έχοντας φυσική κίνηση–άσκηση έχεις μέγιστα οφέλη απ’ότι η παθητική γυμναστική; Ένας απλός περίπατος θα σε γεμίσει με όσες ενδορφίνες και αντιοξειδωτικά χρειάζεσαι χωρίς υπερβολές.
Τα αντιοξειδωτικά εξάλλου σε μεγάλες ποσότητες ανάγονται και δουλεύουν αντίστροφα, δηλαδή γίνονται βλαβερά. Δεν νομίζω ότι εύκολα «ξεγελάς» την φύση και τους μηχανισμούς της αύτο–ίασης που διαθέτουμε… όμως αυτή είναι δική μου άποψη!