Μπάρα με Χουρμά – Ξηρούς Καρπούς Σπιτική

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

ΥΛΙΚΑ

  • 500gr  Βασιλικοί Χουρμάδες
  • 80gr    Καρύδια ψύχα
  • 80gr    Αμύγδαλα ψύχα
  • 80gr    Φουντούκια ψύχα
  • 80gr    Κολοκυθόσπορος ψύχα (πασατέμπος)
  • 80gr    Φιστίκια Βραζιλίας

 ΣΚΕΥΗ 
Τηγάνι Αντικολλητικό
Σπάτουλα σιλικόνης
Φόρμα κέικ σιλικόνης 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Βγάζουμε τα κουκούτσια απο τους χουρμάδες και τους λιώνουμε σε ένα πολυκοπτικό κουζίνας ή σε ένα γουδί. Θέλουμε να γίνει σαν πάστα. Στην συνέχεια κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τους ξηρούς καρπούς και τους αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε το τηγάνι στο μάτι σε χαμηλή θερμοκρασία (στο 3 ή 4) και το αφήνουμε να ζεσταθεί ένα με δύο λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την πάστα από τους χουρμάδες και ανακατέβουμε συνεχώς μέχρι να ζεσταθεί. Ελέγχουμε με το δάκτυλό μας την θερμοκρασία της πάστας (δεν πρέπει να ξεπεράσει την θερμοκρασία του σώματος μας (37 βαθμοί Κελσίου). Μόλις ζεσταθεί το βάζουμε γρήγορα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και το ζυμώνουμε με τα χέρια μας για 1-2 λεπτά μέχρι να γίνει ένα συμπαγές μείγμα. Τέλος το βάζουμε στην φόρμα σιλικόνης και με την βοήθεια ενός κουταλιού το οποίο έχουμε βρέξει πρώτα ισιώνουμε το μείγμα. Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

αλκοόλ και εφηβεία

Αλκοόλ και εφηβεία 

Ο όρος αλκοόλ και εφηβεία προκαλεί όλο και μεταλύτερη ανησυχία τα τελευταία χρόνια μιας και η κατανάλωση οινοπνεύματος από νεαρά άτομα αυξάνεται

Scroll to Top