Ένα νηστίμο γευστικό και θρεπτικό πιάτο. Μια παραλλαγή του κλασσικού πιάτου της σαρακοστής με το χταπόδι και το κοφτό μακαρονάκι.
Υλικά για 4 μερίδες
- 1 συσκευασία 500γρ. κοφτό μακαρονάκι ή αστράκι ή κους-κούς ή corallini.
- 600-700γρ. χταπόδι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1-2 κ.σ. αλάτι
- 5 δαφνόφυλλα
- λίγο ξερό δενδρολίβανο(1/2 κ.γ.)
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. κόκκινο κρασί
Εκτέλεση
1. Πλένω καλά το χταπόδι και το βάζω με το κρασί στη χύτρα. Βράζω 15 λεπτά και το κόβω σε μικρά κομματάκια.
2. Σε μια κατσαρόλα, ρίχνω 1 ½ λίτρα νερό και όταν βράσει το νερό, ρίχνω το χταπόδι σε κομματάκια, το ζυμαρικό μου, και όλα τα άλλα υλικά. Βράζω για 10- 15 λεπτά. Βγάζω τα δαφνόφυλλα και είναι έτοιμο.