ΑΠΟΚΤΩΝΤΑΣ  ΤΟ  ΙΔΑΝΙΚΟ  ΒΑΡΟΣ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Αναμφίβολα, για την επίτευξη του ιδανικού βάρους έχουν γραφτεί χιλιάδες δίαιτες και εκατοντάδες άνθρωποι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τη στέρηση και τη πείνα. Είναι τόσο δύσκολος στόχος το ιδανικό βάρος ? μήπως τελικά δεν υπάρχει ιδανικό βάρος?
Μιλώντας προσωπικά, το ιδανικό βάρος για μένα είναι εκεί που αισθάνομαι καλά με το σώμα μου. Αν και φαίνεται πως έχω ήδη ορίσει ένα δείκτη βάρους στη ζυγαριά, κάνετε λάθος. Αισθάνομαι καλά με το σώμα μου συνεπάγεται  αγαπώ το σώμα μου όπως και αν είναι. Τα κιλά δεν πάει να είναι, ένας και μόνο αριθμός, τίποτε περισσότερο.
Παρόλα αυτά σε αυτό το άρθρο θα αναφερθώ σε άτομα με πολλά παραπάνω κιλά που θέλουν να τα μειώσουν για λόγους υγείας αλλά και εμφάνισης ή σε οποιονδήποτε θέλει να χάσει βάρος ή και να εφαρμόσει ένα είδος διατροφής . Θα μιλήσω για το νόμο της έλξης και πως μπορούμε να τον εφαρμόσουμε ώστε να μας βοηθήσει στη διατροφή μας αλλά και στη ψυχική μας υγεία.
Ο νόμος της έλξης είναι ένας από τους πιο σημαντικούς συμπαντικούς νόμους. Λειτουργεί πάντα, για όλους, θετικά ή αρνητικά, ανεξάρτητα από την ηλικία, την καταγωγή ή τη θρησκεία. Με λίγα λόγια είναι αυτό που λέμε πως όταν κάτι το επιθυμείς με όλη σου τη καρδιά και κάνεις θετικές σκέψεις ως προς αυτό, τότε ολόκληρο το σύμπαν θα συνωμοτήσει και θα στο φέρει στη ζωή σου.
Χρειάζομαι πολλές σελίδες για να αναλύσω το συγκεκριμένο << μαγικό  >> νόμο γι αυτό το λόγο θα περιοριστώ μιλώντας για το πώς μπορούμε να το εφαρμόσουμε σε μια διατροφή για μείωση του βάρους.
Πρώτα από όλα, βγάλε από το μυαλό σου πως πρέπει να χάσεις βάρος. Αν εστιάζεις έντονα σε αυτό δημιουργείς στον εαυτό σου πολύ έντονα συναισθήματα που πραγματικά δεν σου προσφέρουν απολύτως τίποτα στη παρούσα φάση. Αντικατέστησε αυτή τη σκέψη με σκέψεις τύπου  << θέλω να τρέφομαι καλύτερα, θέλω να είμαι υγιείς >>.
Δεύτερον, πρέπει να παραδεχτείς πως εσύ ευθύνεσαι για τα περιττά σου κιλά. Ακούγεται λίγο άσχημο αλλά όποιος είναι υπέρβαρος είναι λόγω του ότι έκανε και κάνει << παχιές σκέψεις >>. Για παράδειγμα, αν μια εγκυμονούσα έχει στο μυαλό της ότι είναι πολύ δύσκολο να χάσει τα κιλά της πρώτης εγκυμοσύνης και ακατόρθωτο να χάσει τα κιλά της δεύτερης, έχει ήδη πείσει τον εαυτό της πως δεν θα τα χάσει ποτέ. Αποτέλεσμα όλου αυτού να μην προσπαθεί να βελτιώσει καν τη διατροφή της.
Τρίτον, πρέπει να σταματήσεις να ενοχοποιείς το φαγητό για τα κιλά σου. Το φαγητό από μόνο του δεν παχαίνει, ούτε υπάρχουν τροφές που από μόνες τους παχαίνουν. Η σκέψη ότι το φαγητό ευθύνεται για την αύξηση των κιλών σου, παχαίνει. Το φαγητό δεν μπορεί να σας προσθέσει κιλά, εκτός αν εσείς οι ίδιοι πιστεύετε ότι μπορεί. Μη ξεχνάτε ότι οι σκέψεις είναι η αιτία όλων και όλα τα υπόλοιπα οι συνέπειες των σκέψεων.
Εφαρμόζοντας το νόμο της έλξης :  Αρχικά, σκεφτείτε και καθορίστε τι είναι το ιδανικό βάρος για εσάς. Οραματιστείτε αυτό το βάρος και αρχίστε ήδη να συμπεριφέρεστε λες και το έχετε κατακτήσει. Ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή και αισθανθείτε καλά με το ήδη τρέχον βάρος σας.  Πρέπει να νιώθετε καλά με τον εαυτό σας και τη διατροφή σας. Αν δεν νιώθετε καλά δεν μπορείτε να προσελκύσετε το ιδανικό σας βάρος.  Το να αισθάνεστε άσχημα με το σώμα σας είναι ένα πανίσχυρο συναίσθημα και δημιουργεί πολύ έντονο αρνητισμό. Σαμποτάρει τη δίαιτα και δημιουργεί υπερφαγικά επεισόδια. Επαινέστε και νιώθετε ευγνωμοσύνη για κάθε εκατοστό του σώματός σας. Μόνο με καλές σκέψεις μπορείτε να προσελκύσετε και να φθάσετε το ιδανικό σας βάρος, να παραμείνετε πιστοί σε ένα διαιτολόγιο αλλά και πάνω από όλα να είστε χαρούμενοι και να μην χάνετε στιγμές από τη ζωή σας.
Για παράδειγμα, μια γυναίκα με πολλά παραπανίσια κιλά, κάνοντας διατροφή και γυμναστική στο σπίτι για να μειώσει το βάρος της, δεν έβγαινε έξω, δεν πήγαινε γυμναστήριο, δεν αγόραζε ρούχα μέχρι να φτάσει στο βάρος που εκείνη ήθελε. Αποτέλεσμα? Ένιωθε πίεση, θλίψη, τα κιλά μειώνονταν αρκετά αργά και σε έντονες απογοητεύσεις τα παρατούσε όλα και έκανε υπερφαγικά επεισόδια, σαμποτάροντας όλες τις προσπάθειες της ως τώρα.
Το παραπάνω παράδειγμα είναι σαφώς προς αποφυγήν. Όσα κιλά και να θέλουμε να χάσουμε πρέπει πρώτα να μάθουμε να αγαπάμε και να σεβόμαστε τον εαυτό μας. Να ακολουθούμε μια διατροφή για να βελτιώσουμε το βάρος μας και την υγεία μας αλλά ταυτόχρονα να είμαστε χαρούμενοι και να κάνουμε για τον εαυτό μας πράγματα και όχι να περιμένουμε τα ιδανικά κιλά.
Κλείνοντας, πολύ σημαντικό είναι να είμαστε ευγνώμων για το φαγητό που έχουμε κάθε μέρα στο τραπέζι μας και να το απολαμβάνουμε στο έπακρο. Να απολαμβάνετε το φαγητό σας και μην αφήνετε τις σκέψεις να σας ταξιδεύουν εκείνη τη στιγμή. Αν δεν είστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο φαγητό σας, τότε η γεύση και το άρωμα του φαγητού πραγματικά εξαφανίζετε.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

αυτισμός

Αυτισμός και συμπτώματα

Ο αυτισμός αποτελεί μια κατάσταση που σχετίζεται με την ανάπτυξη του εγκεφάλου και επηρεάζει κατά βάση τον τρόπο με τον οποίο ένα

Scroll to Top