Οι αγκινάρες περιέχουν κάλιο καθώς και μεγάλη ποσότητα νερού που βοηθά στην τόνωση του κυκλοφορικού μας συστήματος και στην αντιμετώπιση φλεγμονών και οιδημάτων παρέχοντας ελάχιστες θερμίδες. Εδώ, σε συνδυασμό με τα μανιτάρια, κάνουν ένα φαγητό που είναι ιδανικό για μια καλή αποτοξίνωση του οργανισμού.
Υλικά για 4 άτομα:
- 8 αγκινάρες
- 200 γραμμ μανιτάρια
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ντομάτα
- 120 γραμμ φυτικό τυρί
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 20 γραμμ τριμμένη φρυγανιά
- πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Καθαρίζετε τις αγκινάρες. Κόβετε το κοτσάνι, βγάζετε τα πράσινα φύλλα ένα-ένα, κόβετε τις καρδιές στη μέση, αφαιρείτε το χνούδι και τις βράζετε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Τις βάζετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος το οποίο έχετε λαδώσει. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα μανιτάρια, την ντομάτα και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και μοιράζετε το μείγμα στις αγκινάρες. Πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι και φρυγανιά τριμμένη, περιχύνετε με το ελαιόλαδο και ψήνετε τις αγκινάρες στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Μόλις βγάλετε το φαγητό από το φούρνο ρίχνετε το τυρί και σερβίρετε.
Καθαρίζετε τις αγκινάρες. Κόβετε το κοτσάνι, βγάζετε τα πράσινα φύλλα ένα-ένα, κόβετε τις καρδιές στη μέση, αφαιρείτε το χνούδι και τις βράζετε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Τις βάζετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος το οποίο έχετε λαδώσει. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα μανιτάρια, την ντομάτα και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και μοιράζετε το μείγμα στις αγκινάρες. Πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι και φρυγανιά τριμμένη, περιχύνετε με το ελαιόλαδο και ψήνετε τις αγκινάρες στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Μόλις βγάλετε το φαγητό από το φούρνο ρίχνετε το τυρί και σερβίρετε.