Τσάι για νέες μανούλες

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Συστατικά: Τίλιο, χαμομήλι, μολόχα, τριαντάφυλλο, τσουκνίδα, μαραθόσπορος γαϊδουράγκαθο, άγριο κύμινο
Θεραπευτικές ιδιότητες
Αυτό το μίγμα είναι ειδικά σχεδιασμένο για νέες μανούλες και νέα μωράκια. Τα βότανα που περιέχει εναρμονίζονται άριστα με τον μητρικό θηλασμό ενώ παράλληλα βοηθάνε και το μωράκι σας να υποφέρει όσο το δυνατόν λιγότερο από τους κολικούς.
Ξεκινάμε με το Τίλιο και το Χαμομήλι που είναι τα κατεξοχήν χαλαρωτικά και μυοχαλαρωτικά βότανα. Πίνοντας τσάι πλούσιο σε αυτά τα δύο βότανα θα χαλαρώσουμε αλλά θα βοηθήσουμε και το μωράκι μας στους κολικούς του καθώς ότι πίνει η μαμά μεταφέρεται μέσω του γάλακτος στο μωρό της. Η μολόχα έχει μαλακτικές ιδιότητες ενώ παράλληλα φλεγμονές και δερματικές παθήσεις ώστε να μην υποφέρει η μανούλα με μαστίτιδα ή κάποια άλλη φλεγμονή του μαστικού αδένα. Το τριαντάφυλλο είναι εδώ για να μας προσφέρει τις αντικαταθλιπτικές και αγχολυτικές του ιδιότητες βοηθώντας σε περιπτώσεις επιλόχιας κατάθλιψης. Η τσουκνίδα βοηθά σε δερματικές παθήσεις ενώ παράλληλα είναι διουρητική και βοηθά τη νέα μανούλα να χάσει πιο γρήγορα τα περιττά κιλά της εγκυμοσύνης. Ο μαραθόσπορος και το γαϊδουράγκαθο είναι σποράκια που θα βοηθήσουν ιδιαίτερα στην παραγωγή περισσότερου γάλακτος για το νέο μας μωράκι. Τέλος οι σπόροι από άγριο κύμινο πέρα από γαλακταγωγοί είναι και ηρεμιστικές και καταπραϋντικές ιδιότητες.
Μπορείτε να εισκεφθείτε τη σελίδα μας και να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για τη χρήση το κάθε βοτάνου που προτείνεται σε αυτό το μίγμα ξεχωριστά.
Δοσολογία χρήση
Σε αυτό το μείγμα προτείνεται να χτυπάτε με ένα γουδί λίγο το μίγμα πριν το εμβάπτισμα στο νερό, ώστε να απελευθερωθούν όσο δυνατόν περισσότερα αρώματα και ιδιότητες.
Βράζουμε 1 φλυτζάνι νερό και στη συνέχεια ρίχνουμε μία κουταλιά από το μείγμα. Αφήνουμε 10 λεπτά, σουρώνουμε και πίνουμε μέχρι 2 φλιτζάνια την ημέρα. Προτείνεται 10 με 15 λεπτά πριν τον θηλασμό.
Φυλάσσεται σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
Προφυλάξεις
Γενικά είναι ένα ασφαλές μιγμα χωρίς ιδιαίτερες παρενέργειες. Παρολα αυτά προτείνεται να συμβουλευτείτε τον παιδίατρο και τον γυναικολόγο σας πριν την λήψη του.

Για περισσότερες Συμβουλές  από επαγγελματία Γεωπόνο απευθυνθείτε Εδώ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

αλκοόλ και εφηβεία

Αλκοόλ και εφηβεία 

Ο όρος αλκοόλ και εφηβεία προκαλεί όλο και μεταλύτερη ανησυχία τα τελευταία χρόνια μιας και η κατανάλωση οινοπνεύματος από νεαρά άτομα αυξάνεται

Scroll to Top