salata-me-motsarela

Σαλάτα με μοτσαρέλα

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Μια κλασική σαλάτα που όλοι αγαπάμε και που μας ξυπνά ανάλογα με τα υλικά και την εποχή και άλλες εικόνες και αισθήσεις.

Ακόμη κι αν πρόκειται για μια απλή σαλάτα όμως, ένα γεύμα φαίνεται γευστικότερο, όταν δείχνει και πιο όμορφο στο πιάτο. Αυτό υποστηρίζουν οι ερευνητές, όπως αναφέρθηκε πρόσφατα και σε σχετικό δημοσίευμα του Independent.

Μην διστάσετε λοιπόν να βγάλετε έξω το καλό σας σερβίτσιο και να πρωτοτυπήσετε στην παρουσίαση όλων των πιάτων σας, ακόμη και της σαλάτας.

Ιδιαίτερη παρουσίαση δίνει η τοποθέτηση της σε μεγάλα γυάλινα ποτήρια που συχνά φέρουν και ένα καπάκι.

Υλικά για 2 άτομα

  • 400 γραμμάρια ντοματίνια σε διάφορα χρώματα
  • 200 γραμμάρια μοτσαρέλα
Υλικά για το ντρέσινγκ
  • 25 γραμμάρια κουκουνάρι
  • 2 γεμάτες χούφτες φρέσκο βασιλικό (περίπου 8 γραμμάρια)
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκό βαλσαμικό ξίδι
  • ½ κουταλιά του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε στα τέσσερα. Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε μικρά κομμάτια σε πάχος περίπου ένα δάχτυλο. Ανακατεύουμε τα δύο αυτά υλικά τα βάζουμε σε ποτήρια, μπολάκια, ή εναλλακτικά σε μία σαλατιέρα.

Για το ντρέσινγκ πλένουμε μία χούφτα βασιλικό και το στεγνώνουμε. Αφήνουμε μερικά φύλλα στην άκρη για την διακόσμηση. Βάζουμε τον υπόλοιπο βασιλικό και τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ. Πολτοποιούμε σε όποια υφή μας αρέσει.

Ρίχνουμε το ντρέσινγκ στη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά ή κλείνουμε το καπάκι από το ποτήρι–δοχείο στο οποίο έχουμε βάλει την σαλάτα μας.

konstantina-papadimitriou-diaitologos-kalamaria-collage
Συμβουλές

Επειδή οι ντομάτες βγάζουν πολλά υγρά, καλό είναι να φτιάχνουμε τη σαλάτα λίγο πριν τη φάμε ή λίγες ώρες μόνο νωρίτερα. Διατηρούμε τη σαλάτα στο ψυγείο, αλλά τη βγάζουμε από το ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα πριν τη φάμε, ώστε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Περισσότερη ένταση τον χειμώνα σε αυτό το εθνικό πιάτο της Ιταλίας μπορούμε να δώσουμε με μερικές ημιαποξηραμένες ντομάτες.

Παραλλαγή

Όταν δεν είναι εποχή  για ντομάτες, μπορούμε  να τις αντικαθιστούμε με αβοκάντο σε συνδυασμό με σταφύλι. Το καλοκαίρι, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις ντομάτες και με φράουλες, για μια πιο φρουτώδη εναλλακτική.

Δείτε όλες τις γευστικές προτάσεις του Diatrofi.gr

Σας άρεσε η συνταγή;

Δείτε όλες τις προτάσεις των μελών της Επιστημονικής Ομάδας διατροφή στην ενότητα Συνταγές

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

Σεφ Στο Παραπέντε

Σεφ. Ο αρχιμάγειρας, ο δεξιοτέχνης της γαστρονομίας, αυτός που είναι υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία της κουζίνας. Ένας σεφ δεν λειτουργεί ποτέ

Scroll to Top