Πήγες ποτέ σε γιατρό ή νοσοκομείο με τη δικιά σου θεραπεία;

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Μπιπ ….ειδοποίηση στο facebook…ο τάδε σχολίασε ένα σύνδεσμο που έχετε προστεθεί με ετικέτα!
Κοιτάω και τι να δω!
Κάτω από κοινοποίηση, του άρθρου μου στο diatrofi.gr για το fat loss Δείτε ΕΔΩ , υπάρχει σχόλιο που λέει:
«Ράψιμο στο στόμα και πολύ περπάτημα …»
Σοκ!
Θεωρώ πολύ πιθανόν, αυτός που έγραψε το σχόλιο, να μην διάβασε καν το άρθρο και να έγραψε αυτό που νομίζει ως πιο αποτελεσματικό, με τον πιο κάθετο τρόπο!
Σ αυτή την περίπτωση πάω πάσο κι απλά επιβεβαιώνει το κείμενο εκείνο!
Αν το διάβασε όμως, δείχνει πως, κάποιες δοξασίες θέλουν και επιμένουν να κρατούν καλά, με τον τρόπο που περιέγραψα στο άρθρο!
Δικαίωμα? Φυσικά! Για τον εαυτό του ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει!
Ας το δούμε όμως αναλυτικά!
Το κίνητρο για να γράψω το post στο facebook, για το fat loss (που τελικά πήρε κι άλλο δρόμο κι έγινε άρθρο στο diatrofi.gr), δεν ήταν άλλο από τη διάθεση να ενημερώσω τον κόσμο της περιοχής μου, εδώ στη νότια Κρήτη, γι αυτά που γνωρίζω ότι έχουν σπουδαιότητα και προτεραιότητα, από επιστημονικής και πρακτικής πλευράς για το χάσιμο λίπους. Τα οποία απασχολούν επιστήμονες και κοινωνία σε όλες τις χώρες του κόσμου για λόγους αισθητικής και υγείας!
Πίσω απ αυτό το κίνητρο, υπάρχουν  οι άπειροι μύθοι και  “απόψεις” που έχω ακούσει κατά καιρούς, στα πάνω από 25 χρόνια παρουσίας μου στα γυμναστήρια, ως ιδιοκτήτης και γυμναστής ταυτόχρονα!
Ήταν φορές που ομολογώ, μου έβγαινε θυμός όταν έδινα οδηγίες και πεταγόταν κάποιος και κατέστρεφε την κουβέντα με ύφος 100 καρδιναλίων (είτε εκείνη την ώρα είτε σε άλλον χώρο) κι έλεγε:
“Μην ακούς τίποτα! Εγώ θα σου πω τι θα κάνεις. Θα το κάνεις έτσι» ( …κι αλλιώς κι αλλιώτικα και πασαλιμανιώτικα )…κλπ, κλπ!
Ή το: “Στην τηλεόραση το είπαν και με τον τάδε τρόπο έχεις φοβερά αποτελέσματα”
ή το πολύ ισχυρό: “Η φίλη μου έκανε αυτό κι εκείνο κι έγινε μοντελίνο!”
Άλλο να εκφράσεις απορία κι άλλο να πεταχτείς ως ειδήμων!
Αν ήμασταν σε καφενείο ασφαλώς και θα το διασκέδαζα…στο γυμναστήριό μου μέσα όμως δεν μου έδινε ευχαρίστηση!
Αυτά είναι υπαρκτά περιστατικά και νομίζω πως τα συναντούν όλοι σε όλα τα επαγγέλματα!
Αλήθεια….Πως διατείνεσαι ότι έχεις άποψη όταν δεν την τεκμηριώνεις με βάσιμα στοιχεία ή χωρίς να έχεις την επιστημονική γνώση για να την εκφέρεις και απλά βάζεις όλη σου την παραπλανητικά ανεύθυνη μαεστρία για να περάσει το δικό σου?
Παίρνεις την ευθύνη γι αυτά που λες σε άλλον?
Κι εσύ που τα ακούς και άκριτα τα δέχεσαι, πώς τα δέχεσαι και από ποιόν?
Άλλο είναι η άποψη κι άλλο η δοξασία.
Όταν σταμάτησα να γκρινιάζω, να αγανακτώ ή να θυμώνω, σ αυτόν τον φαύλο κύκλο, είπα να τα βάλω όλα μαζί σε μια σειρά, να αλλάξω τρόπο προσέγγισης και λειτουργίας κι όταν ήρθε η αφορμή την περασμένη εβδομάδα τα κατέγραψα.
Πριν γίνει αυτό, εδώ και πολύν καιρό έχω εφαρμόσει στο γυμναστήριό μου ότι, ΟΛΟΙ οι αθλούμενοι θα ακολουθούν, στην προπόνηση, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τις οδηγίες μου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν κάνουμε συζήτηση κι ενημέρωση για το τι γνωρίζουν ή έχουν ακούσει ή έχουν εφαρμόσει ή το ότι δεν σέβομαι τα θέλω ή τις ανάγκες ενός αθλούμενου στη δεδομένη φάση της ζωής του!
Γνωρίζουν τα ‘’γιατί’’ και τα ‘’διότι’’ σε αυτά που κάνουμε!
Ακούγεται βαρύ κι όμως το έκανα, με συνέπεια να χάσω και κόσμο!
Δεν με πειράζει όμως!
Αυτός είναι ο χαρακτήρας του χώρου μου και θέλω όσοι έρχονται να το κάνουν από  συνειδητή επιλογή!
Σταμάτησα μια κι όξω αυτό το αλαλούμ του να πιστεύει και να κάνει ο καθένας ότι νομίζει (ή ότι του πε ο κάθε τυχόντας ή επιτήδειος) για τη γυμναστική και τις επιδράσεις της και το αν παραδέχεται ή όχι αυτά που λέω!
Απαντήστε μου σε κάτι:
 Πήγε κανείς σας σε γιατρό ή νοσοκομείο κρατώντας μαζί του και τη θεραπεία του να του την εφαρμόσουν;
 «Ε δεν είναι το ίδιο»…μου λένε!
«Το ίδιο είναι, λέω, απλά στο γυμναστήριο δεν παίζεται άμεσα η ζωή σου! (κι αυτό όχι πάντα και όχι σε όλες τις περιπτώσεις)»
Δεν μπορεί το 90% της ενέργειάς μου να αναλώνεται στο να πείσω για τα αυτονόητα κι όμως ο αθλούμενος που έχω υπ ευθύνη μου, να ακούει και να κάνει ότι εφετζίδικο υπάρχει από δεξιά κι αριστερά και τα αποτελέσματα να είναι πενιχρά κι ο χώρος μου (κατά συνέπεια) ο φταίχτης!
Γι αυτό αποτυγχάνει ο περισσότερος κόσμος στα γυμναστήρια και όχι μόνον!
Επειδή ανακατεύει μύθους με σκόρπιες γνώσεις, με αποτέλεσμα να μπερδεύεται ο ίδιος και να μπερδεύει άθελα ή και ηθελημένα και τους υπόλοιπους!
Κι έτσι γινόμαστε όλοι μαζί μια θαυμάσια ατμόσφαιρα! Ε; Τι όμορφα!!!
Φυσικά, δεν είμαι αυθεντία κι ούτε θέλω να με βλέπει κάποιος έτσι γιατί δεν είμαι!
Έχω ξοδέψει πολλέεεεεες χιλιάδες ευρώ, όπως και εργατοώρες σε σεμινάρια, βιβλία και διάβασμα, για να καταρτιστώ, αλλά και πολλή αμφισβήτηση για το τι ξέρω, πως το ξέρω και τι εφαρμογή έχει στα διάφορα περιστατικά!
Η αμφισβήτηση είναι συνεχής και θέλω να έχω όλη την ευθύνη στις οδηγίες μου!
Ξέρω πολλούς συναδέλφους γυμναστές που έχουν φοβερή κατάρτιση και λειτουργούν με αίσθημα ευθύνης!
Μετράει αυτό από μόνο του;
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ
Αυτό που μετράει είναι τα Α Π Ο Τ Ε Λ Ε Σ Μ Α ΤΑ!
Όταν λέμε ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ όμως, μιλάμε γι’ αυτό που πρακτικά συνέβη μέσα από την εφαρμογή της γνώσης κι είναι κάτι που μετριέται (ποσοτικά και ποιοτικά) αλλά και φαίνεται εξωτερικά κι όχι κάτι που μόνο φαίνεται (όσον αφορά στο σώμα τουλάχιστον) κι επίσης  που έχει διάρκεια στο χρόνο!
Σε μια εποχή που όλοι δυσκολεύονται να έχουν αποκτήματα, υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον γι αυτό που συνιστά απώλεια και δη την απώλεια λίπους!
Το απόκτημά σου όμως, με την θεμιτή και ορθή απώλεια λίπους, είναι το νέο σου σώμα, οι νέες σου συνήθειες και φυσικά η ΥΓΕΙΑ σου, που, επειδή επένδυσες χρήματα, χρόνο, νοητική και ψυχοσυναισθηματική προσπάθεια, ΘΕΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!
Αυτό λοιπόν είναι το νόημα του άρθρου!
Είναι το long term results, που δεν είναι τυχαίο με τη μεθοδολογία που παρουσιάστηκε, καθώς βασίζεται σε άπειρες επιστημονικές και επιδημιολογικές μελέτες δεκαετιών, σε σχήματα που πέτυχαν και σ αυτά που απέτυχαν!
Αναφέρθηκα δηλαδή στον βέλτιστο τρόπο!
Με αφορμή λοιπόν το: «Ράψιμο στο στόμα…»…είπα κι άλλα!!!

Η σπορά πρέπει να γίνεται κι όπου φυτρώσει ο σπόρος…!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

Scroll to Top