Burger με Ω-3 λιπαρά οξέα

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Όλα τα θρεπτικά συστατικά σε ένα γεύμα που ετοιμάζεται σε χρόνο ρεκόρ. Μπορείτε να ψήσετε τα μπιφτέκια σας σε φούρνο αντί για το τηγάνι. Αντί για κλασικά ψωμάκια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πίτες ή και ψωμί του τοστ ολικής άλεσης η πολύσπόρο.
Υλικά:
Για 4 μερίδες θα χρειαστείτε
♦750 γρ. φιλέτο σολωμού κομμένο σε κυβάκια
♦Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
♦1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
♦Ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
♦1 φλ. ψιλοκομμένο άνηθο
♦1 κ.γ. αλάτι
♦1/2 κ.γ. πιπέρι
♦3 κ.σ. ελαιόλαδο
♦4 ψωμάκια για burger
♦2 φλ. σαλάτα της επιλογής σας
Εκτέλεση:

  1. Ξεκινήστε ρίχνοντας στο μπλέντερ τον σολωμό. Χτυπήστε τον μέχρι να γίνει σαν κιμάς. Βάλτε τον σε ένα μπολ.
  2. Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
  3. Χωρίστε το μείγμα στα 6 και φτιάξτε 6 μπιφτέκια.
  4. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Βάλτε μέσα τα μπιφτέκια και ψήστε τα για περίπου 7-9 λεπτά από την κάθε μεριά. Βγάλτε από το τηγάνι και σκουπίστε με λίγο χαρτί κουζίνας. Εναλλακτικά ψήστε τα μπιφτέκια σας στον φούρνο για 10 λεπτά, γυρίστε τα από την άλλη μεριά και ψήστε για ακόμα 10 λεπτά.
  5. Στο κάθε burger πάνω από το μπιφτέκι σολωμού βάλτε λίγη σαλάτα. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγη ντομάτα και λίγο ωμό κρεμμύδι .

Διατροφικά στοιχεία (για 1 burger)
Υδατάνθρακες: 35γρ
Πρωτεΐνες: 22γρ
Λίπος: 9γρ
Θερμίδες: 300kcal
 

Δείτε όλες τις γευστικές προτάσεις του Diatrofi.gr

Σας άρεσε η συνταγή;

Δείτε όλες τις προτάσεις των μελών της Επιστημονικής Ομάδας διατροφή στην ενότητα Συνταγές

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

Σεφ Στο Παραπέντε

Σεφ. Ο αρχιμάγειρας, ο δεξιοτέχνης της γαστρονομίας, αυτός που είναι υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία της κουζίνας. Ένας σεφ δεν λειτουργεί ποτέ

Scroll to Top