Όταν μπορείτε να συνδυάσετε ένα δροσερό γλυκό με φρούτα, τότε το ζελέ με γιαούρτι και φρούτα μπορεί να σας προσφέρει τα 3 σε 1, γλυκό, φρούτα και μια μικρή μερίδα ασβεστίου.
Υλικά για 5-6 μερίδες ζελέ με γιαούρτι
- 2 κουτιά ζελέ κεράσι ή λεμόνι ή ανανά ή φράουλα
- ½ κιλό γιαούρτι με λίγα λιπαρά, κατά προτίμηση στραγγιστό
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού (250ml)
- 200 γραμμάρια ψιλοκομμένα φρούτα (εκτός από φρέσκο ανανά και ακτινίδιο)
Εκτέλεση
Παρασκευάζετε το ζελέ με γιαούρτι με τη γνωστή διαδικασία, δηλαδή δύο φακελάκια ζελέ με δύο ποτήρια ζεστό νερό.
Κατόπιν με ένα ποτήρι κρύο χυμό πορτοκαλιού ανακατέψτε το ζελέ πολύ καλά για να διαλυθεί και το βάζετε στο ψυγείο. Στη συνέχεια, όταν θα έχει αρχίσει να δένει το μείγμα, προσθέστε το γιαούρτι και τα ψιλοκομμένα φρούτα και αφήστε το γλυκό στο ψυγείο αρκετές ώρες, μέχρι να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.
Εάν έχετε τοποθετήσει το μείγμα από την αρχή σε φόρμα για να το αφαιρέσετε, χωρίς να αλλοιωθεί η μορφή του γλυκού, τοποθετήστε τη φόρμα σε ζεστό νερό για λίγο και έπειτα γυρίστε τη σε μια πιατέλα (προσοχή να μην το αφήσετε πολύ και αρχίσει να λιώνει).
Συγχαρητήρια, έχετε φτιάξει ένα υπέροχο ζελέ με γιαούρτι! Καλή απόλαυση!