Βιταμίνη C και γονιμότητα

Βιταμίνη C και γονιμότητα

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Γνωρίζατε ότι τα χαμηλά επίπεδα σε βιταμίνη C, η οποία είναι αντιοξειδωτική, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα υπογονιμότητας;

Άντρες που βρίσκονταν σε δίαιτες που περιείχαν λιγότερο από 250 mgr ημερησίως, παρουσιάζουν σπέρμα με συγκολλήσεις. Το σπέρμα τους είχε επίσης γενετικά προβλήματα όσων αφορά τη σύνθεση του DNA.

Η βιταμίνη C έχει από μόνη της αντιοξειδωτική δράση. Βοηθάει επίσης και στη διατήρηση της βιταμίνης Ε σε μη οξειδωμένη μορφή. Κατά συνέπεια, βοηθά στην πρόληψη των συγκολλήσεων των σπερματοζωαρίων.

Συνιστώμενη Δοσολογία

Η συνιστώμενη δοσολογία είναι ένα γραμμάριο δύο ή τέσσερις φορές ημερησίως και θα πρέπει να λαμβάνεται με προσοχή εάν υπάρχει ιστορικό νεφρολιθίασης στην οικογένεια. Επίσης, δεν θα πρέπει να χορηγείται μακροχρονίως.

Έχει το πλεονέκτημα της μείωσης των επιπέδων μολύβδου και καλίου στο σώμα και μπορεί να αποβεί χρήσιμη για την απομάκρυνση βαρέων μετάλλων από το σώμα. Τα πλεονεκτήματα της λήψης βιταμίνης C φαίνονται μέσα στην πρώτη εβδομάδα αλλά η πλήρης σπερματογένεση χρειάζεται περίπου 70 ημέρες.

Η βιταμίνη C βρίσκεται κυρίως στα  φρέσκα φρούτα και τα ωμά λαχανικά.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

Σεφ Στο Παραπέντε

Σεφ. Ο αρχιμάγειρας, ο δεξιοτέχνης της γαστρονομίας, αυτός που είναι υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία της κουζίνας. Ένας σεφ δεν λειτουργεί ποτέ

Scroll to Top