Σαρακοστιανή Νηστεία- Καρδιαγγειακά οφέλη

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Με τη νηστεία της Σαρακοστής έχουμε πολλά οφέλη. Ένα από αυτά είναι το καρδιαγγειακό όφελος. Η αυξημένη πρόσληψη φρούτων, λαχανικών, όσπριων και δημητριακών κατά τη διάρκεια της νηστείας έχουν ως αποτέλεσμα την μείωση ή την ομαλοποίηση της αρτηριακής πίεσης. Αυτό συμβαίνει διότι όλα αυτά είναι πλούσια σε κάλιο και άλλα ιχνοστοιχεία που συντελούν σε αυτό.
 
Η αντικατάσταση των ζωικών λιπών (κακά λιπαρά) από φυτικά (καλά λιπαρά-από το ελαιόλαδο, το ταχίνι & τους ξηρούς καρπούς) αλλά και από αυτά των θαλασσινών (πολυακόρεστα ω-3 και ω-6) συμβάλλουν πολύ στην υγεία της καρδιάς και των αγγείων και παράλληλα προσφέρουν αντιφλεγμονώδεις-αντιοξειδωτικές δράσεις. Σε συνεργασία με τα αντίστοιχα αντιοξειδωτικά συστατικά που περιέχονται στα φρούτα και στα λαχανικά όπως οι βιταμίνες vit A, vit C, vit E, δυναμώνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και την άμυνα του σώματός μας στις ελεύθερες ρίζες.
Έτσι, κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών φροντίζουμε να τρώμε ισορροπημένα γεύματα για να μην έχουμε τυχόν ελλείψεις και όλα δείχνουν ότι είναι προς όφελός μας….
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

αυτισμός

Αυτισμός και συμπτώματα

Ο αυτισμός αποτελεί μια κατάσταση που σχετίζεται με την ανάπτυξη του εγκεφάλου και επηρεάζει κατά βάση τον τρόπο με τον οποίο ένα

diatrofi-catering.jpg
Scroll to Top