Μάνη Όμορφη, Μάνη ξελογιάστρα…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Σαν ξαναβγείς στον πηγαιμό για την Μάνη έχεις 2 + 2 νέους λόγους για να θέσεις ρότα για τους μήνες που έρχονται…

«ΜάνηΒέllα»  καφεδεσματοπωλείο

Mani Η θέα από τη ΜάνηBela
Η χειροκίνητη «ΜάνηΒέllα» είναι  καρπός αγάπης, έμπνευσης και φροντίδας μιας μεγάλης “οικογένειας” ανθρώπων η οποία απολαμβάνει να συν-διαμορφώνει το αγαπημένο της στέκι. Με μοναδική θέα το απέραντο γαλάζιο και επιλεγμένα μουσικά ακούσματα, θα σε κρατήσει για πολλές ώρες κάθε φορά που περάσεις το κατώφλι  της.
Το μανιφέστο της  «ΜάνηΒέllα» είναι:

“να είναι χώρος οικειότητας και απολαύσεων, να σέβεται και να διδάσκεται από την μανιάτικη παράδοση, να συνεργάζεται με τοπικούς παραγωγούς που παραμένουν πιστοί στις πατροπαράδοτες τεχνικές κι έτσι να εξασφαλίζει εξαιρετικές πρώτες ύλες, μικρής παραγωγής και μοναδικής ποιότητας, να παραμένει ερασιτεχνική, ως «εραστής της τέχνης»,  να αγκαλιάζει και να αγκαλιάζεται από τις ανθρώπινες συνευρέσεις με κάθε ευκαιρία”

Στη «ΜάνηΒέllα» μπορείς να  γευτείς τις καλύτερες ποικιλίες καφέ. Μείγματα βοτάνων για όλες τις διαθέσεις, φυσικοί  χυμοί & φρουτοσαλάτες. Να δοκιμάσεις μανιάτικες τραβηχτές, χειροποίητες παραδοσιακές πίτες. Φρεσκοκομμένες σαλάτες, ντόπια κρέατα μαγειρεμένα με μεράκι, αλίπαστα & φρέσκα ψαρομεζεκλίκια. Τοπικές σπεσιαλιτέ ατόφιες ή ελαφρώς “πειραγμένες”. Να συνοδεύσεις όλα τα παραπάνω με βιολογικά τοπικά κρασιά μικρής παραγωγής, τσικουδιά ρεθυμνιακή, επιλεγμένα τυποποιημένα ούζα & τσίπουρα, μπύρες ελληνικές, φρέσκιες και τυποποιημένες και να κλείσεις  το γεύμα σου με χειροποίητα λικέρ.  
Info: “ΜάνηΒέllα”, Νέο Οίτυλο, ΤΚ 23062, Μάνη Λακωνίας, www.manibella.gr


«Φαγοποτείον» στη Βάθεια

Η Βάθεια είναι η επιβλητικότερη έξαρση ενός τοπίου το οποίο ούτως ή άλλως φημίζεται για τη μοναδικότητά του. Είναι κτισμένη σε περίοπτη θέση σαν ακρόπολη στην κορυφή του λόφου. Οι πύργοι, τα σπίτια, οι εκκλησίες, τα λιοτρίβια κάπου 150 κτίσματα, τα σοκάκια και οι ρούγες στριμώχνονται για να χωρέσουν όλα στο μικρό πλάτωμα της κορυφής. Η θέα απλώνεται από τη μία την πολύσχημη ακτή και από την άλλη τα ξερά, άγρια βουνά.
Στο τέρμα του φιδωτού δρόμου, στο υψηλότερο σημείο του οικισμού λειτουργεί το καφέ – εστιατόριο των ξενώνων. Το «φαγοποτείον», με καταπληκτική θέα προς την ακτή και τη θάλασσα. Ιδανική ώρα να βρεθείς, περίπου 30-45 λεπτά πριν το ηλιοβασίλεμα. Θα απολαύσεις τις απίθανες χρωματικές αλλαγές που προσφέρει το πάντρεμα της γης με τη θάλασσα.

Πύργος Μαυρομιχάλη

Mani Η θέα από το hotel Πύργος Μαυρομιχάλη
Κάνοντας μια αναδρομή σε παλαιότερους αγαπημένους προορισμούς να υπενθυμίσω ότι αν διαμένεις στο ξενοδοχείο Πύργος Μαυρομιχάλη στο Λιμένι, έχεις ένα μοναδικό προνόμιο. Να γευτείς την εξαιρετική κουζίνα του ξενοδοχείου που ανοίγει αποκλειστικά για τους επισκέπτες του λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα.
Info:   Πύργος Μαυρομιχάλη, Λιμένι Λακωνία, 23062, info@pirgosmavromichali.gr
Τηλ: (+30) 27330 51042 www.pirgosmavromichali.gr
 

Ξεμόνι

Mani Η θέα από το hotel ΞΕΜΟΝΙ
Τέλος, για μοναδική θέα όλου του κόλπου και αυθεντικές μανιάτικες συνταγές θα τα δοκιμάσεις από τον Κώστα Ζαρέα στο ξενοδοχείο Ξεμόνι. Βρίσκεται στους πρόποδες του ιστορικού χωριού Οιτύλου.  Μην φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις  τη μοναδική σε γεύση μανιάτικη μακαρονάδα και τη μανιάτικη σαλάτα με πορτοκάλι.  
Info:   Hotel ΞΕΜΟΝΙ, Οίτυλο Λακωνίας, Τηλ: 2733 055283 www.xemoni-hotel.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Περισσότερα άρθρα

Scroll to Top