Και όμως οι κρέπες δεν είναι μόνο γλυκές και δεν τις απολαμβάνουμε μόνο σαν cheat meal.
Απεναντίας μπορούν να αποτελέσουν ένα γεύμα θρεπτικότατο και νόστιμο χρησιμοποιώντας γέμιση της επιλογής μας κάθε φορά, ακόμα και φαγητό που έχει περισσέψει από την προηγούμενη μέρα!
Υλικά για 5 κρέπες
• 2 μέτρια αυγά εκτός ψυγείου
• 80 γρ. αλεύρι βρώμης ολικής ή λευκό
• 80 γρ. σπανάκι baby πλυμένο και στραγγισμένο
• 160 ml κεφίρ
• 1 πρέζα κουρκουμά
• Λίγο ελαιόλαδο αν χρειαστεί για το αντικολλητικό τηγάνι
Εκτέλεση
Βάζω όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάω μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μου. Τοποθετώ το μείγμα σε μπόλ και καλύπτω καλά με μεμβράνη. Αφήνω για 45 λεπτά τουλάχιστον στο ψυγείο.
Ζεσταίνω το αντικολλητικό τηγάνι και με μία κουτάλα ρίχνω το μείγμα στο ζεστό τηγάνι ενώ το κρατάω στον αέρα και το γυρίζω γύρω γύρω να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού.
Ψήνω περίπου 2’ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες στην επιφάνεια και γυρίζω από την άλλη πλευρά και ψήνω άλλο τόσο.
Αν δεν έχει καλή αντικολλητική επιφάνεια το τηγάνι μου μπορεί να χρειαστεί να βάλω ελαιόλαδο με ένα πινέλο σε κάθε κρέπα.
Βάζω σε πιατέλα και συνεχίζω με όλη τη γέμιση. Αν θέλω χρησιμοποιώ ανάμεσα στις κρέπες χαρτί κουζίνας για να μην μου ιδρώνουν.
Γεμίζω με ότι τραβάει η όρεξή μου. Μερικές ιδέες:
- Τυριά
- Αλλαντικά
- Λαχανικά
- Κιμά
- Μαγειρευτό κοτόπουλο που μπορεί να μου έχει περισσέψει από άλλη μέρα
- Σολομό, τόνο και ότι άλλο θέλω
Συνοδεύεται υπέροχα με ένα δροσερό ντιπ γιαουρτιού
• 500 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
• ½ κουταλάκι γλυκού θαλασσινό αλάτι
• ½ κουταλάκι γλυκού πιπέρι
• 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
• 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
• 1 κουταλιά σούπας λευκό ξύδι
• Λίγο άνηθο προαιρετικά